Foto: LETA

Partijas "KPV LV" Saeimas deputāts Ivars Puga vēl nav pārtraucis līdzšinējās darba attiecības ar Latvijas Nacionālo teātri, un, saskaņā ar Saeimas kārtības rulli, viņam tās jāizdara turpmākā mēneša laikā, sacīja Nacionālā teātra pārstāve Līga Rimšēviča.

Viņa skaidroja, ka teātra vadība ar Pugu ir runājusi par šo tēmu, un tuvākajās dienās deputāts plāno pārtraukt līdzšinējās darba attiecības. "Tad arī notiks saruna, vai viņš turpinās spēlēt esošajās izrādēs kā ārštata aktieris," norādīja Rimšēviča.

Saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 11. pantu, ja par deputātu ievēlēta persona, kura ieņem ar deputāta mandātu nesavienojamu amatu, tai mēneša laikā, skaitot no pilnvaru apstiprināšanas dienas, jāatstāj šis amats vai jānoliek deputāta mandāts.

Puga ir Nacionālā teātra aktieris kopš 1986. gada. Deputāts nominēts šī gada "Spēlmaņu nakts" balvai kategorijā "Gada aktieris otrā plāna lomā" par Viljama Koljera atveidojumu izrādē "Dziļā, skumjā jūra".

Kā ziņots, 13. Saeima 6. novembrī sanākusi uz pirmo sēdi, kurā tiek lemts par parlamenta Prezidiju. Jaunā sasaukuma pirmās sēdes otrajā daļā ievēlētie deputāti deva svinīgu solījumu un apliecināja to ar savu parakstu.

Pēc svinīgā solījuma došanas deputāti balsoja par lēmuma projektu par 13. Saeimas deputātu pilnvaru apstiprināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!