Foto: Publicitātes foto
Pirmdien, 29. oktobrī, starptautiskajā baleta konkursā Francijā "XXXI Concours International de danse classique de Grasse" Rīgas Horeogrāfijas skolas II kursa audzēkne Laura Grieta Grīnberga ieguva 1. vietu un zelta medaļu, portālu "Delfi" informē mākslinieces pārstāvji.

Konkurss ir viens no senākajiem baleta konkursiem pasaulē, un šogad norisinājās jau 31. reizi. Konkursā piedalījās talantīgākie dalībnieki no visas pasaules – Francijas, ASV, Beļģijas, Vācijas, Zviedrijas, Japānas, Meksikas un citām valstīm.

Iespēju piedalīties šī gada konkursā Laura Grieta Grīnberga saņēma pēc uzvaras starptautiskajā baleta konkursā Zviedrijā "Stora Daldansen 2018" šī gada martā.

"Concours International de danse classique de Grasse" norisinājās no 26. līdz 28. oktobrim. Konkursā mūsu valsts pārstāve piedalījās ar divām klasiskās dejas variācijām un laikmetīgo deju. Dalībai konkursā Lauru Grietu Grīnbergu sagatavoja un atbalstu sniedza Grietas skolotāja, Rīgas Horeogrāfijas skolas klasisko deju pasniedzēja un Latvijas Nacionālās operas repetitore Zane Lieldidža–Kolbina.

Arī pirms uzvaras šajā konkursā Laura Grieta Grīnberga ir izcīnījusi godalgotas vietas citos starptautiskos baleta konkursos – "Citta di Spoleto" 2015. un 2016. gadā Itālijā un Starptautiskos Baltijas baleta konkursos 2016. un 2018. gadā. Topošās balerīnas Lauras Grietas Grīnbergas sasniegumus ar apbalvojumiem un goda rakstiem atzinīgi ir novērtējusi arī Latvijas Kultūras ministrija, kā arī lielu atbalstu ir sniedzis Valsts kultūrkapitāla fonds.

Iepriekš ar šādu prestižu apbalvojumu Latvija varēja lepoties 2009. gadā, kad zelta medaļu "Concurs International de danse classique de Grasse" izcīnīja Alise Prudāne, šobrīd jau Latvijas Nacionālās operas baleta soliste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!