Foto: Publicitātes foto

Latvijas grupa "Dagamba" kā vienīgā pārstāve no Latvijas pagājušajā nedēļā piedalījās Starptautiskajā starpžanru mūzikas konkursā "Terem Crossover", iegūstot augsto trešo godalgu un piedāvājumu kopprojektam ar vienu no pasaulē zināmākajiem šī žanra mūziķiem – grupu "Terem Quartet", portālu "Delfi" informē grupas pārstāvji.

Starptautiskais starpžanru mūzikas konkurss "Terem Crossover" Sanktpēterburgā, Krievijā, notika jau piekto reizi, un tas ir viens no lielākajiem šāda veida konkursiem pasaulē. Tajā piedalījās vairāk kā 20 mūziķu apvienības no Krievijas, Izraēlas, Japānas, Itālijas, Beļģijas, Latvijas, Irānas, Lietuvas un Ukrainas.

Konkursa dalībniekus vērtēja žūrija, kuras sastāvā bija mūzikas industrijas eksperti: koncertu asociācijas "Min-On" izpilddirektors Hisao Kondo (Japāna), čellists un producents Borislavs Struļovs (Krievija, ASV), dziedātāja Inna Želannaja (Krievija), vokālā ansambļa "The Real Group" dibinātāja, diriģente Katarina Henrisone (Zviedrija), džeza pianists, komponists un producents Andrejs Kondakovs (Krievija), "Saron Music GmbH" direktors Ivans Tans (Vācija), kā arī grupas "Terem Quartet" mūziķi (Krievija).

"Dagamba" laureātu apbalvošanā kāpa uz goda pjedestāla trešā pakāpiena, piekāpjoties vien divām Krievijā bāzētām apvienībām. Latvijas grupas sniegums žūriju pārliecināja, un grupa saņēmusi uzaicinājumu piedalīties kopprojektā ar konkursa dibinātājiem, "Terem Quartet". Kopīgais koncerts notiks 12. janvārī Maskavā.

Jau ziņots, ka 12. aprīlī "Dagamba" ar līdz šim vērienīgāko koncertprogrammu "Dagamba feat Tchaikovsky" uzstāsies "Arēnā Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!