Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Latvijas animācijas māksliniece Roze Stiebra ieguvusi balvu par mūža ieguldījumu Fredrikstādes animācijas festivālā, liecina paziņojums festivāla mājaslapā.

Kā uzsver festivāla rīkotāji, radot vairāk nekā 30 animācijas filmas un saņemot vairākas balvas, māksliniece ir viena no lielajām zvaigznēm Latvijas un Baltijas animācijas jomā. Tāpat Stiebra bijusi iedvesmas avots citiem jaunajiem animācijas māksliniekiem.

Stiebra kopā ar Ansi Bērziņu Latvijas Televīzijā izveidoja studiju "Telefilma", kurā animācijas tika veidotas izgriezumu un zīmējumu tehnikās. "Viņi apvienoja unikālu vizuālo mākslu un komponistus, kultivējot poētiku un metaforisku stilu. Abu mākslinieku darba būtisks elements ir latviešu kultūras tradīcijas un folkloras tēli, kā rezultātā izveidojies unikāls izteiksmes veids," norādīja festivāla valdes pārstāvji.

Fredrikstādes animācijas festivāls norisinās līdz 28. oktobrim, un tas ir viens no vecākajiem un vērienīgākajiem šīs jomas pasākumiem Ziemeļvalstu reģionā. Ik gadu festivālā notiek profesionāļu semināri un lekcijas. Festivālā piedalījušies pārstāvji no tādām animācijas studijām kā "Pixar", "Disney" un "Aardman".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!