Foto: LETA

No 25. oktobra līdz 24. novembrim, Latvijas Mākslas akadēmija (LMA) un Francijas institūts Latvijā piedāvās izstādi-dialogu "Iekļauties kustībā" starp jauno un talantīgo franču mākslinieku Silvēru Žarosonu un trīs latviešu māksliniekiem Reini Bērziņu, Ansi Rozentālu un Jāni Noviku, portālu "Delfi" informē LMA pārstāvji.

Izstāde, kas apvieno šo četru mākslinieku daiļradi ar vienojošo pamata tēmu – kustība, tiek rīkota svinot Latvijas valsts simtgadi. Mākslinieki ir radījuši instalācijas, kas aicinās skatītājus saplūst ar mākslas darbiem. Silvērs Žarosons Francijā ir uzgleznojis 16 lielformāta audeklus, kuri, izstādīti organiskā apļa kompozīcijā, būs kā atbilde uz Anša Rozentāla metafiziskajām pārdomām par ūdens un gaisa tēmu, Jāņa Novika koka instalācijām vai Reiņa Bērziņa tēlniecības objektiem.

24. oktobrī pulksten 18.00 izstādes atklāšanas laikā Silvērs Žarosons uzstāsies ar gleznainu priekšnesumu, kas būs kā noslēdzošais posms, savu mākslas darbu pabeidzot.

"Latvijas Mākslas akadēmiju ar Francijas Institūtu Latvijā vieno veiksmīga ilggadēja sadarbība. Izstādē "Iekļauties kustībā" Latvijas un Francijas jaunie mākslinieki rada savas interpretācijas par kustību un personisko telpu. Mākslinieku darbi ietver laika cilpas, kuras konstruē un dekonsturē realitāti, mūsdienu trokšņainā vide tiek apstrādāta mainīgos audio signālos, ar kuru palīdzību rodas kustība un tiek mainīts vizuāli uztveramais attēls. Vienojošs elements jauno mākslinieku darbos ir lielformātu glezniecības un skaņas instalācijas, pauž Latvijas Mākslas akadēmijas Ārlietu un izstāžu daļas koordinatore Inese Bauģe.

Izstāde būs apskatāma Latvijas Mākslas akadēmijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!