Foto: Publicitātes foto

Rīgā, koncertzālē "Palladium" 13. oktobrī uzstāsies islandiešu inteliģentās elektroniskās mūzikas apvienība "GusGus", portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji no "L Tips Agency".

Rīgā grupa uzstāsies sava jaunākā albuma "Lies Are Flexible" turnejas ietvaros. Pirms "GusGus" fanus iesildīs Latvijā populārais producents un dīdžejs Dj Rudd ar īpaši šim vakaram sagatavotu DJ setu.

Koncertzāles "Palladium" durvis tiks vērtas pulksten 19.00. DJ Rudd savu uzstāšanos sāks pulksten 19.30, bet "GusGus" uz skatuves kāps pulksten 21.00.

"GusGus" 10. studijas albums "Lies Are More Flexible" klajā nāca šī gada 23. februārī. Tajā apkopotas astoņas "introspektīvas, eiforiskas un progesīvās deju mūzikas stilā ieturētas kompozīcijas", kas liecina par apvienības nepārtraukto attīstību, taču vienlaikus ļauj nekļūdīgi atpazīt grupas rokrakstu. Interesanti, ka puse kompozīciju ir instrumentālas.

Taču kā nesenā intervijā laikrakstam "Diena" apstiprināja grupas vokālists Daniels Haraldsons: "Koncertā nespēlēsim tikai savu jauno albumu, bet miksu no visiem saviem albumiem – tas būs elektroniskās mūzikas ceļojums divu stundu garumā."

Dj Rudd īstajā vārdā Rūdolfs Budze, plašākai sabiedrībai pazīstams kā grupas "Bandmaster" dibinātājs un grupas "Astro'n'out" menedžeris un producents. Taču savu dīdžeja karjeru Rūdolfs uzsāka 2001. gadā Rīgas populārākajos klubos līdz 2005. gadā uzsāka sadarbību ar grupu "Astro'n'out". Kopš tā laika Dj Rudd ir sadarbojies ar tādiem Latvijā pazīstamiem mūziķiem kā Gustavo, nu jau pazīstamu kā Arstarulsmirus, Aiju Andrejevu, populāro latviešu hiphopa mākslinieci Viņu, grupu "Limonāde" un citiem.

Biļetes uz koncertu pieejamas visās "Biļešu servisa" tirdzniecības vietās un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!