Foto: Publicitātes foto

Rīgas Tehniskās universitātes foajē 11. oktobrī pulksten 19.00 notiks mūzikas albuma "Pagānu gadagrāmata" ieskandināšana ar RTU vīru kora "Gaudeamus", galveno solistu un komponista Uģa Prauliņa dalību, portālu "Delfi" informē izdevniecības "Lauska" pārstāvji.

Komponista un mūziķa Uģa Prauliņa cikls "Pagānu gadagrāmata" pirmo reizi iznāca 1998. gadā. Tagad, pēc RTU vīru kora "Gaudeamus" diriģenta Ivara Cinkusa ierosmes, 20 gadus vēlāk, skaņdarbs ieguvis jaunu, spēcīgu un svaigu skanējumu. Šī cikla versija ir aranžēta vīru korim, solistiem un etno roka grupai.

"Pagānu gadagrāmata atspoguļo gadalaika nomaiņas ārpus pilsētas – tur kur mēs parasti vairs neesam – pie upes, kas tek dienu un nakti, pie jūras, kas dzīvo savu dzīvi neatkarīgi no mums, pļavās, kuras zied savvaļā ar saviem putniem, un mežos, kuros slēpjas zvēri. Šīs dziesmas ir domātas pilsētas cilvēka iekšējam "Es" kā vesela gada atskate – tur kur mēs parasti neatrodamies," raksta izdevēji.

Jaunajā "Pagānu gadagrāmatas" ierakstā piedalās: RTU vīru koris "Gaudeamus", solisti Asnate Rancāne, Lauma Bērza un Ivars Cinkuss, kā arī "Pagānu gadagrāmatas" etnoroka grupa:
Uģis Prauliņš, Andris Sējāns, Reinis Sējāns, Māris Muktupāvels, Leons Sējāns, Ilze Grunte, Andris Grunte, Ivars Cinkuss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!