Foto: Publicitātes foto
Jaunās mūzikas festivāla "Arēna" VEF Kultūras pils lielajā zālē 23. oktobrī pulksten 19.00 uz īpašu notikumu aicina mūziķis Shipsea (Jānis Šipkēvics) ar saviem domubiedriem.

"Koncerts festivālā Arēna man būs pavisam īpašs, jo piedzīvošu satikšanos ar sev tuviem cilvēkiem – kā dzīvē, tā mūzikā. Esmu ļoti gandarīts radīt un uzstāties uz vienas skatuves ar niansēto un inteliģento bunguvīru Rūdolfu Dankfeldu, dievišķas balss un analogi elektronisku ierīču pārvaldītāju Eviju Vēberi, dzīves komponistu un ģitāristu Matīsu Čudaru, kā arī "Ezeru" un skaņu dzīļu pārzinātāju Miķeli Putniņu. Mēs spēlēsim kompozīcijas, kas savulaik radušās kā mani dzīves novērojumi, bet nu jau kļuvuši par mūsu visu kopīgu sakāmo," runājot par gaidāmo koncertu atzīst Shipsea.

"Spilgti, izcili un oriģināli latviešu mūziķi, kuru vārdus un darbus atpazīst arī bez gariem komentāriem... Domubiedri, kas kļuvuši par draugiem, un spēj radoši iedvesmot ne tikai viens otru, bet arī spārnot ikkatru, kam laimējas klātienē piedzīvot viņu radošo lidojumu... Rūpīgi pārdomātas detaļas te savijas ar burvīgu mirkļa izjūtu, ļaujoties improvizācijas valdzinājumam un aizraujošai savstarpējai saspēlei, un pārsteidzoši drosmīgi eksperimenti eleganti koķetē ar aizkustinoši sirsnīgu vienkāršību...," koncertu piesaka tā veidotāji.

Programmā skanēs Deivida Lenga (David Lang), Mārtiņa Brauna, Niko Mjūlija (Nico Muhly), Imanta Kalniņa mūzika, dziesmas ar Viljama Batlera Jeitsa (William Butler Yeats), Federiko Garsijas Lorkas (Federico García Lorca), un Agneses Krivades dzeju, kā arī Jāņa Šipkēvica jaundarbi.

Koncertā piedalīsies Jānis Šipkēvics, Matīss Čudars, Evija Vēbere, Miķelis Putniņš un Rūdolfs Dankfelds.

Jau ziņots, ka no 20. oktobra līdz 4. novembrim jau 17. reizi Latvijā norisināsies Jaunās mūzikas festivāls "Arēna". Valsts simtgadē "Arēnas" centrā – latviešu un mūsu kaimiņvalstu mūzika un mākslinieki.

Jaunās mūzikas festivāls "Arēna" kopš 2002. gada ik rudeni Latvijas koncertzālēs pulcē jaunās mūzikas komponistus, atskaņotājmāksliniekus un klausītājus no daudzām pasaules valstīm. Festivāla moto "XSaklausi nākotni!" ietver sevī galveno festivāla ideju un mērķi – rādīt mūsdienu mūzikas dažādību visā tās krāšņumā, veicinot jaunas mūzikas tapšanu, atskaņošanu un dokumentēšanu.

Biļetes uz koncertiem pieejamas visās "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!