Foto: LETA
Ar konferenci un koncertu sarīkojumā "Kultūras stihija – Valdis Biseniex" 2. oktobrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) pieminēs atdzejotāja, tulkotāja, dzejnieka, valodnieka un izcila Latvija kultūras darbinieka Valda Bisenieka (1928–2017) 90 gadu jubileju, portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

Pulksten 16.30 LNB korē (11. stāvā) notiks akadēmiskie lasījumi "Leģenda Valdis Bisenieks. Atdzejotājs, dzejnieks, personība" ar Viestura Vecgrāvja, Valtera Nollendorfa, Ojāra Spārīša, Kaspara Kļaviņa, Mārtiņa Mintaura un Gunta Gailīša piedalīšanos. Vienlaikus tiks atvērta Valda Bisenieka tulkotā grāmata "Ziediņi".

Savukārt pulksten 19.00 Ziedoņa zālē – koncertuzvedums "Ceļš un sasaukšanās". Tajā piedalīsies Vestards Šimkus un Kaspars Znotiņš. Režisors – Viesturs Kairišs.

Izcilais atdzejotājs no vācu, itāļu, angļu un sanskrita valodām, dzejnieks un tulkotājs, domātājs, Kultūrkapitāla fonda mūža stipendiāts – neordināra Latvijas kultūras personība –Valdis Bisenieks 2. oktobrī būtu svinējis savu 90. jubileju. Viņš ir iedvesmojis, ietekmējis daudzus dažādu paaudžu literātus, mūziķus, māksliniekus, filozofus, teologus un dzīves jēgas meklētājus. Katrā kontaktā ar viņu it kā reāli atdzīvojās pagājušo gadsimtu Eiropas klasiskās kultūras tēli, simboli un vērtības. Mūža beigās atklājās arī aktiera talants, viņš debitēja ar lomu filmā "Segvārds Vientulis". Valdis Bisenieks ir Rotari klubu kustības atjaunotājs Latvijā 1990. gadā.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!