Foto: Ivars Ķezbers

Ar krāšņu koncertu atjaunotajā Dzintaru koncertzālē 13. septembra vakarā atklāts 15. "Kremerata Baltica" festivāls.

Koncertā uzstājās orķestris "Kremerata Baltica" kopā ar jauno vijoļspēles talantu Arturu Trēlnesu, kopā atskaņojot "Ziemu" no Antonio Vivaldi cikla "Gadalaikiem" un Adama Skoumala "Variācijas par čigānu melodijas tēmu". Koncertā piedalījās arī starptautiski atzītā pianiste Julianna Avdejeva, kura atskaņoji Franča Lista "Pirmo klavierkoncertu", savukārt "Kremerata Baltica" kamerorķestra sniegums uzmirdzēja Bēla Bartoka "Otrā stīgu kvarteta" orķestra versijas pārlikumā un latviešu komponista Kristapa Pētersona "Bartokālās etīdes" pasaules pirmatskaņojumā.

Atgādinām, ka festivāla koncerti šogad norisinās no 13. līdz 16. septembrim. Festivāla turpinājumā, 14. septembrī, Dzintaru koncertzālē izskanēs koncerts "Georgijs Osokins un Kremerata Baltica", kurā skanēs sakrālā minimālista Mikolaja Gurecka (Mikołaj Górecki) skaņdarbi, Mečislava Veinberga (Mieczysław Weinberg) "Trīs skaņdarbi no Bērnu Burtnīcas" un 20. gadsimta poļu pianista un skaņraža Miloša Magina (Miłosz Magin) spēcīgā lūgšana "Stabat Mater" stīgām un timpāniem. Georgijs Osokina interpretācijā varēs baudīt Friderika Šopēna "Trešo balādi Labemolmažorā" un "Otro klavierkoncertu fa minorā".

Orķestris "Kremerata Baltica" dibināts 1997. gadā kā Gidona Krēmera 50. dzimšanas dienas dāvana sev. 20 gadu pastāvēšanas laikā šī talantīgo mūziķu grupa ir attīstījusies par vienu no labākajiem starptautiskajiem kamerorķestriem pasaulē, un nodrošinājusi sev izcilu reputāciju, regulāri uzstājoties pasaules nozīmīgākajās koncertzālēs ar izcilākajiem solistiem un diriģentiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!