Foto: Publicitātes foto
Nedēļas nogalē, no 14. līdz 16. septembrim, koncertzāle "Cēsis" atklās savu piekto sezonu un tradicionāli to iesāks ar starptautisko festivālu "Čello Cēsis". Atklāšanas koncertā uzstāsies armēņu čellists Nareks Hakhnazarjans, portālu "Delfi" informē koncertzāles pārstāvji.

Kā informē rīkotāji, festivālā nepiedalīsies iepriekš izziņotaos īpašais viesis – ekstravagantais komponists un čellists Džovanni Solima, pēkšņas mūziķa veselības stāvokļa pasliktināšanās dēļ. Kopā ar Lietuvas Nacionālo simfonisko orķestri Modesta Pitrena vadībā viņa radītos skaņdarbus varēs baudīt paša Solimas izraudzītā un ieteiktā čellista Nareka Hakhnazarjana izpildījumā.

Piektdienas, 14. septembra, vakara koncertā duetā ar Vācijā dzīvojošo latviešu pianisti Laumu Skridi uzstāsies vācu čellists Daniels Millers Šots, bet sestdien, 15. septembrī, neparastu skaņas pārsteigumu dāvās koncertprogramma "Tango čellam un vibrofonam". Kā ierasts, festivāls piedāvās arī īpašu koncertuzvedumu bērniem, kas tapis kopā ar čellu grupu "Dagamba".

Hakhnazarjans ir prestižā Starptautiskā Čaikovska konkursa Zelta medaļas ieguvējs. Čellists koncertējis kopā ar pasaules ievērojamākajiem orķestriem un viesojies nozīmīgākajos klasiskās mūzikas festivālos. Viņam velta epitetus "Žilbinoši spožs" (The Strad), "Vienkārši lielisks" (San Francisco Chronicle) un "Hakhnazarjana spēja pārvaldīt instrumentu ir kas patiesi īpašs" (LA Times).

Nareks Hakhnazarjans ieguvis diplomu Jaunanglijas mūzikas konservatorijā un mācījies pie viena no dižākajiem pasaules čellistiem Mstislavu Rostropoviču. Pirms tam studējis Maskavas Konservatorijā un ieguvis Rostropoviča Fonda stipendiju.

Biļetes uz festivāla koncertiem nopērkamas koncertzāles "Cēsis" kasē, "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!