Foto: Publicitātes foto
Latvijas komēdijas žanra radošā apvienība "Spiediens", svinot 10 gadu jubileju, izziņo izrādes ar viesaktieriem un uzsāk divus jaunus projektus improvizācijas teātra piekritējiem, kā arī "stand-up" komiķiem, dodot iespēju labākajiem tikt pie naudas balvām. Pirmās izrādes gaidāmas – 13. septembrī Daugavas stadionā, 11. un 12. oktobrī "First Mir", bet 18. oktobrī – kinogalerijā "K Suns".

Šo 10 gadu laikā, apvienojoties komiķiem ar vietējo un starptautisku pieredzi, "Spiediens" kļuvis par lielāko īsās formas improvizācijas šovu Baltijā. Pirms četriem gadiem radošā apvienība uzsāka arī līdz tam mazāk pazīstamu projektu – garās formas izrādi, kurai dots nosaukums "Lifts". Tā saglabā izklaidējoša satura elementus un ir vairāk pietuvināta akadēmiskajam teātrim, līdzinoties izrādēm tās klasiskajā izpratnē.

"Dzīvē reti kas ir labāks par patiesiem smiekliem! Tādēļ ir neviltots prieks, ka mūsu komandai izdevies par šo faktu atgādināt saviem tautiešiem jau desmit sezonas. Šogad īsās formas "Spiediens" šovos atgriežam iepriekš iemīļotu tradīciju – viesaktierus. Proti, kopā ar mūsu improvizatoriem uz skatuves kāps sabiedrībā populāras personas, kuras nav saistītas ar improvizācijas teātra mākslu. Šosezon esam uzsākuši regulāru sadarbību ar akadēmiskā teātra režisoru, kurš palīdzēs pilnveidot arī garās formas izrādes "Lifts" dramaturģijas elementus," stāsta radošās apvienības "Spiediens" producents Krišjānis Caune.

Jubilejas gadā improvizatori piedāvās divus jaunus papildu projektus Viens no tiem būs vērsts uz jauno improvizācijas teātra talantu pilnveidošanu ar nosaukumu "Potenciāls", dodot iespēju tikt uz skatuves, piedalīties izrādēs un labākajam iegūt līgumu ar radošo apvienību "Spiediens". Savukārt, otrs jaunums būs "stand-up" žanra komēdijizrādes ar nosaukumu "Stand-up skatuve", piedaloties arī pieredzējušiem komiķiem, kuri sacentīsies ne tikai par skatītāju atzinību un skaļākajiem aplausiem, bet arī reālu naudas balvu.

"Kad paši spērām pirmos skatuves soļus, nedomājām par mūsu apvienības ilgtspēju. Vienkārši daudz mācījāmies, sadarbojāmies ar profesionāļiem un bieži braucām gūt pieredzi pie ārzemju pasniedzējiem. Šobrīd jau trešo sezonu veidojam meistarklases jaunajiem talantiem un mums šķita loģisks solis dot viņiem reālu izrāžu iespēju, veidot veselīgu konkurenci, tādējādi attīstot arī pašu improvizācijas teātra un komēdijas žanru Latvijā. Tādēļ arī aicinām jauniešus būt drošiem, nākt un izmēģināt savus spēkus," pauž Krišjānis Caune.

Vairāk informācijas – www.spiediens.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!