Foto: Jānis Deinats

9. septembrī Latvijas Radio koris un tā mākslinieciskais vadītājs, diriģents Sigvards Kļava koncertēs vienā no vadošajiem Saksijas mūzikas festivāliem "Musikfest Erzgebirge", portālu "Delfi" informē kora pārstāvji.

Vācijas Rūdu kalnu kādreizējās kalnraču pilsētas Annabergas-Buholcas svētās Annas baznīcā izskanēs koncertprogramma, kurā Arvo Perta, Pētera Vaska, Ērika Ešenvalda opusi un Fransisa Pulenka kantāte "Cilvēka seja" Latvijas Radio kora izpildījumā satiksies ar vokālā kvarteta "Ensemble Stimmwerck" dziedājumiem no Annabergas baznīcas grāmatām.

"Musikfest Erzgebirge", Rūdu kalnos notiek jau piekto gadu, šogad festivāla caurviju motīvs ir veltīts sapņu tēmai.

Latvijas Radio koris tēmā iekļaujas ar lielāko cilvēces sapni – par brīvību. Tas izskanēs koncertprogrammā, kurā līdzās Ērika Ešenvalda lūgšanai "Piliens okeānā", kura izteikta Mātes Terēzes un Sv. Asīzes Franciska vārdiem, būs arī Pētera Vaska opuss "Zīles ziņa", kas jau astoņdesmito gadu sākumā iznesa komponista vārdu viņpus dzelzs priekškara, paužot pasaulei latviešu tautas sāpes un cerības.

Koncertprogrammas centrālā ass vīsies ap pasaulē visvairāk atskaņotā mūsdienu igauņu skaņraža Arvo Perta daiļradi, aizvedot klausītāju līdz muzikālai kulminācijai, kas savukārt izskanēs filigrānā franču komponista Fransisa Pulenka a cappella opusā "Cilvēka seja" (Figure Humaine) ar Pola Eliāra tekstu. "Liberté" – brīvība: ar šo vārdu Fransiss Pulenks noslēdz savu epohālo šedevru.

Festivāls "Musikfest Ergebirge" šogad notiek no 6. līdz 16. septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!