Foto: Publicitātes foto
Filmu studija "F.O.R.M.A." ir sākusi filmēt jaunu skolas brīvdienu piedzīvojumu stāstu visai ģimenei, spēlfilmu un četru sēriju seriālu – "Vecā dārza noslēpums", portālu "Delfi" informē studijas pārstāvji.

Projekts top sadarbībā ar Latvijas televīziju. Spēlfilmas demonstrēšana kinoteātros paredzēta 2018. gada nogalē, bet seriāla demonstrēšana Latvijas televīzijā 2019. gadā.

Jaunās filmas varoņi ir četri skolēni – Santa (11), Kaspars (10), Nils (9) un Keita (9). Viņi savu lielisko "zaļo teritoriju", kur spēlēties, atraduši bijušā VEF inženiera, pensionāra Armanda (75) dārzā. Filmā un seriālā tiks šķetināts kāds noslēpums, kas saistīts ar Armanda paslēpto seno tehnoloģiju, ko vēlas piesavināties negodīgi ļaudis. Bērnu četrotnei iesaistoties dārza teritorijas aizstāvēšanā, izdodas izveidot ne tikai draudzīgas attiecības ar Armandu, bet arī piedzīvot raibus notikumus noslēpuma atklāšanā un nosargāšanā.

Bērnu lomās iejutušies Roze Baumane, Niks Rapšs, Emīls Pohorželskis un Emīlija Jakubāne. Pieaugušo lomas atveido aktieri Agris Māsēns, Lauris Subatnieks, Imants Strads, Armands Berģis, Inga Alsiņa-Lasmane un Gatis Gāga.

Topošās filmas un seriāla režisors inscenētājs ir Olafs Okonovs, režisore Gunita Groša, galvenais operators Mārtiņš Jurēvics, operators Ivo Skanstiņš, māksliniece Kristīne Lasmane, skaņu režisors Jevgenijs Svjatovs, kostīmu māksliniece Berta Vilipsone, grima māksliniece Agita Ilješāne, ražošanas vadītāja Daiga Līcīte un producents Gatis Upmalis.

Filmas un seriāla scenārija autors ir Mihkels Ulmans, kurš ir viens no profesionālākajiem un atzītākajiem bērnu un ģimenes filmu scenāriju autoriem Igaunijā. Viņš ir Igaunijas-Somijas kopražojuma piedzīvojumu ģimenes filmas "Zupas pilsētas slepenā biedrība" (Supilinna salaselts/ Secret Society of Souptown) 2015, scenārija autors, kas līdz šim ir skatītākā ģimenes filma Igaunijā.

Studija "F.O.R.M.A." ir producējusi tādas spēlfilmas kā "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru" (2017, rež. Varis Brasla, no filmu programmas "Latvijas filmas Latvijas simtgadei"), "Džimlai Rūdi rallallā" (2014, rež. Māris Putniņš, Jānis Cimmermanis), "Mazie laupītāji" (2009, rež. Armands Zvirbulis); "Ūdensbumba resnajam runcim" (2004, rež. Varos Brasla), un citas.

Filmas un seriāla uzņemšana notiek Ogrē un turpināsies līdz 7. septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!