Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Ukrainā sašutumu izsaukuši leģendārās rokgrupas "Pink Floyd" līdzdibinātāja Rodžera Votersa izteikumi, paužot atbalstu Krievijas īstenotajai Krimas aneksijai, savā tīmekļa vietnē vēsta žurnāls "Billboard".

Intervijā, ko Voterss sniedzis prokremliskajam laikrakstam "Izvestija" pirms paredzētajiem koncertiem Maskavā un Sanktpēterburgā, mūziķis izteicies, ka eksistējot "daudzi līgumi un papīri", kas pierādot, ka Krimā esošā Sevastopole piederot Krievijai.

Viņš arī paziņojis, ka Krievijas militāro agresiju esot izraisījusi prokrieviskā Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča gāšana, ko esot organizējusi Vašingtona.

Reaģējot uz šiem paziņojumiem, ukraiņu nevalstiskā organizācija, kas apkopo datus par tiem ārvalstu pilsoņiem, kuri izrāda atbalstu Krievijas agresijai pret Ukrainu, paziņojusi, ka tā iekļāvusi tā dēvētajā miera uzturētāju (Mirotvorec) sarakstā arī Votersa vārdu.

Organizācija viņu apsūdzējusi pret Ukrainu vērstā propagandā, Ukrainas teritoriālās nedalāmības apšaubīšanā un Krievijas agresijas attaisnošanā.

Ukrainas varasiestādes Votersa izteikumus, kas dīvainā kārtā gandrīz pilnībā sakrīt ar Kremļa propagandas tēzēm, pagaidām nav komentējušas.

Voters attiecīgi trešdien un ceturtdien ar koncertiem uzstāsies Sanktpēterburgā un Maskavā.

Kā ziņots, mūziķa koncerts 24. augustā notika arī Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!