Foto: LETA
Pirmdien, 27. augustā, Latvijas Nacionālā teātra Lielajā zālē uzstādīti 803 jauni skatītāju krēsli, portālu "Delfi" informē Rīgas Domes sabiedrisko attiecību nodaļa.

Teātra skatītāju krēslu dizains ir izstrādāts sadarbībā ar Itālijas ražotāju, kas specializējas teātra sēdmēbeļu izgatavošanā. Ražotājs izgatavojis krēslus gan Krievu drāmas teātrim, gan VEF kultūras pilij, kā arī vairākiem operas namiem Florencē, Siennā un citviet pasaulē.

Krēsli izgatavoti atbilstoši visām ergonomikas prasībām un ievērojot klasiskās teātra stila formas. Ozolkoka krēslu konstrukcijā ir izmantotas jaunākās tehnoloģijas. Atzveltne un sēdeklis ir veidots ar ergonomisku izliekumu un polsterēts ar augstas nodilumizturības alpaka samta mēbeļu audumu, kas atbilst visām prasībām. Krēsla speciālais polsterējuma sastāvs nodrošinās ilgstošu un komfortablu sēdēšanu teātra skatītājiem.

Apmēram pirms diviem mēnešiem pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma tika sākta teātra skatītāju krēslu demontāža. Šajā laikā ir notikusi arī daļēja telpu atjaunošana, veikti grīdu slīpēšanas darbi, zālē un balkonos ir nomainīti paklāji, kā arī restaurētas durvis.

Kopumā teātrī ir uzstādīti 803 jauni skatītāju krēsli, no kuriem 406 atradīsies parteros un ložās, 150 pirmajā balkonā un 247 otrajā balkonā. Kopējās remontdarbu izmaksas ir 740 tūkstoši eiro, bet šos ieguldījumus pašvaldībai atmaksās teātris ar nomas maksu par telpām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!