Foto: F64
Rīgas Vakarbuļļu pludmalē, kā arī daudzviet citur Latvijā sestdienas vakarā aizvadīta "Senās uguns nakts". Gandrīz desmit stundu garumā Vakarbuļļu apmeklētāji bija aicināti piedalīties bezmaksas radošās nodarbēs, tematiskās diskusijās, kā arī klausīties dzejas lasījumus un koncertus.

Sadarbībā ar Bolderājas Mūzikas un mākslas skolu plenērā "Mana jūra" ikviens varēja piedalīties jūras ainavu gleznošanā. Norisinājās arī diskusija ar vides žurnālistu Sandiju Semjonovu, saldūdens bioloģi Loretu Urtāni, Latvijas Hidroekoloģijas institūta vadošo pētnieci Solvitu Strāķi un Pasaules Dabas Fonda Baltijas jūras un saldūdens programmas vadītāju Elzu Ozoliņu par Baltijas jūras ilgtspēju.

Vakara gaitā tika iedegti ugunskuri un dzeju par jūras tematiku lasīja Andris Petrovs, Arvīds Ulme, Agita Draguna, Amanda Aizpuriete un Valdis Aleksandrovs, kā arī muzicēja dziesminiece Silvija Silava.

Vakara izskaņā uzstājās Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolas simfoniskais orķestris diriģenta Boļeslava Voļaka vadībā, Pāvula Jurjāna mūzikas skolas simfoniskais orķestris un Mākslinieciskās jaunrades centra "Praktiskās estētikas skola" jauktais koris "Anima" diriģenta Jēkaba Jančevska vadībā, Rīgas mūzikas skolu apvienotais simfoniskais orķestris diriģenta Kaspara Ādamsona vadībā, kā arī dziesminieki Arnis Miltiņš, Laima Miltiņa, Uldis Ozols, Matīss Ozols un Inta Pauļuka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!