Foto: Publicitātes foto
Trešdien, 29. augustā pulksten 19 Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā notiks Imanta Dakša koncerts stiklotajā, 24 metrus augstajā LU Palmu mājā, portālu "Delfi" informē mūziķa menedžere Alise Peniga.

Tieši pirms gada Daksis pirmo reizi koncertēja LU Palmu mājā un, ņemot vērā cilvēku atsaucību, tika nolemts šīs vasaras izskaņā šādu koncertu atkārtot. Arī šogad mūziķis uzstāsies akustiski un klausītājiem būs iekārtotas ērtas sēdvietas starp palmām un citiem eksotiskiem augiem. Ieejai pasākumā būs derīgas Botāniskā dārza apmeklētāju biļetes.

Imants Daksis ir mūzikas un vārdu autors vairāk nekā 400 dziesmām latviešu valodā, kā arī vairākiem desmitiem dziesmu krievu un angļu valodā. Šobrīd Daksis strādā pie albuma "Ass", kura prezentācija notiks 26. septembrī.

Dziesminiekiem raksturīgie spēles instrumenti — akustiskā ģitāra, balss un ar kāju sists ritms, Dakša izpildījumā ir piesātināti ar ekspresiju un drosmi, kam Latvijas mūzikā nav analoga un kas piesaista dažādu tautību un gadagājuma klausītājus. Imanta mūzika nav definējama viena stila robežās, jo viņa dziesmas gan tematiski, gan muzikāli ir ļoti dažādas — monumentālās, ārkārtīgi ekspresīvas, melodiskas, maigas un pat sentimentālās, tās runā par transcendentālām un personīgām tēmām, materiālās un nemateriālās pasaules mijiedarbību un klausītājus ar atvērtu uztveri aicina uz drosmīgu un brīvu pasaules tvērumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!