Foto: Publicitātes foto

Par godu Latvijas un Igaunijas valstu simtgades svētkiem 26. augustā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks koncerts, kurā vienkopus uzstāsies divas a cappella grupas no Baltijas reģiona — "Estonian Voices" un "Latvian Voices", portālu "Delfi" informē "Latvian Voices" pārstāve Aiva Švēde.

Grupu vienojošais elements ir ne vien to līdzīgie nosaukumi un spēja ar savu balsu palīdzību radīt unikālas vokālās kompozīcijas, bet arī to starptautiskā atpazīstamība. Abas grupas ir ar gandrīz desmit gadu ilgu skatuves pieredzi, tās sevi pierādījušas auditorijai Eiropā, Āzijā un citviet pasaulē. Gan "Latvian Voices", gan "Estonian Voices" izpildīto mūziku varētu nodēvēt par hibrīdžanriem, jo tajos satiekas dažādu mūzikas stilu krāsas: "Estonian Voices" gadījumā — igauņu tautas mūzika un džezs; "Latvian Voices" gadījumā — latviešu tautas mūzika, akadēmiskā mūzika un popmūzika. Lai arī grupas ir savstarpēji pazīstamas un abpusēji simpātiskas, tās pirmo reizi kopīgi kāps uz vienas skatuves, solot aizraujošu piedzīvojumu koncerta apmeklētājiem.

"Estonian Voices" ir jaukta vokālā grupa, kuras sastāvā ir seši profesionāli dziedātāji. Grupa pirmo reizi kopā sanāca 2010. gadā uz vienreizēju projektu, tomēr 2011. gadā, kad Tallina bija Eiropas Kultūras galvaspilsēta, džeza dziedātājai Kadri Voorand tika izteikts uzaicinājums grupu vēlreiz sasaukt kopā un būt tās mākslinieciskajai vadītājai. Kopš tā laika "Estonian Voices" ir iekarojuši klausītāju sirdis daudzviet pasaulē, aktīvi koncertējot ar saviem solo koncertiem un sadarbībā ar citiem mūziķiem. 2013. gadā "Estonian Voices" tika uzaicināti būt par viesmāksliniekiem pasaulslavenās grupas "New York Voices" koncertā "Christmas Jazz" festivāla ietvaros.

"Latvian Voices" ir a cappella grupa, kas dibināta 2009. gadā un savu profesionalitāti apliecinājušas dažādos pasaules mēroga konkursos, piemēram "Vokal Total" Grācā, Austrijā (2011), A Cappella Leipcigā, Vācijā (2012), Pasaules Koru Olimpiādē Sinsinati, ASV (2012) u.c. Savas mākslinieciskās darbības ietvaros grupa ir sagatavojusi vairākas koncertprogrammas, ierakstījusi septiņus mūzikas albumus un aktīvi koncertē gan Latvijā, gan pasaulē.

Biļetes var iegādāties Biļešu Serviss tirdzniecības vietās un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!