Foto: Kadrs no video/YouTube
Pasaulē Maikla Džeksona "Thriller" (1982) ir pats pārdotākais albums, būdams pārdots 47 miljonus reižu. Tomēr ASV popmūzikas karaļa albums ir zaudējis pirmās vietas titulu grupai "The Eagles", ziņo ārzemju medijs NME.

Amerikas Ierakstu industrijas asociācija (RIAA) rokgrupas grupas "The Eagles" 1976. gada albumu "Their Greatest Hits (1971-1975)" ir atzinusi par visvairāk pārdoto albumu ASV. Albums ASV ir pārdots vai straumēts vairāk nekā 38 miljonus reižu, bet Džeksona "Thriller", kas nu ticis nobīdīts ASV topa otrajā vietā — 33 miljonus reižu.

Trešo vietu ASV pārdotāko albumu topā ieņem cits "The Eagles" albums — "Hotel California", kas arī ticis izdots 1976. gadā, bet pārdeva vairāk nekā 26 miljonos albuma eksemplāru.

"The Eagles" bundzinieks Dons Henlijs teicis: "Mēs esam pateicīgi mūsu ģimenēm, mūsu menedžmentam, komandai, cilvēkiem, kas strādā radio un mūsu lojālajiem faniem, kuri ar mums ir bijuši 46 gadus, caur kāpumiem un kritumiem."

Saskaņā ar RIAA noteikumiem, topā tiek skaitītas arī albumu straumēšanas reizes. 1500 albuma satumēšanas reizes vai 10 dziesmu lejupielādes reizes ir vienlīdzīgas vienai albuma pārdošanas reizei.

"The Eagles" 1998. gadā tika iekļauta Rokenrola Slavas zālē, bet pašlaik grupa ir devusies koncertu turnejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!