Foto: Publicitātes foto

Vokālā grupa "Latvian Voices" laidusi klajā savu septīto studijas albumu "Sudrabs". Albums ir ierakstīts Rīgā, bet tā producēšanā piedalījās Zviedijas a cappella mūzikas profesionāļi, portālu "Delfi" informē grupas pārstāvji.

Albuma tapšana esot uzsākta pirms vairāk kā gada, kad radās ideja par jauno albumu un koncertprogrammu ar tādu pašu nosaukumu. Albumā iekļauto dziesmu autores ir "Latvian Voices" dziedātājas, bet viņu daiļradi papildina tādu pasaulē un Latvijā pazīstamu dziesmu veidotās aranžijas kā grupas "Jauns Mēness", "Coldplay", Seal un citi. Jau tradicionāli "Latvian Voices" albumā ir iekļāvušas arī latviešu tautas dziesmas, kas šoreiz skan džeza un popmūzikas krāsās.

A cappella ir īpašs mūzikas žanrs, kur mūzika tiek izpildīta, izmantojot tikai cilvēka balss iespējas un daudzveidību. Arī šajā albumā skan sešas balsis, ko dažkārt papildina daži perkusijas instrumenti. Grupas dziedātāja Laura Jēkabsone šo raksturo kā visu laiku labāko "Latvian Voices" albumu, kas tapis grupas pastāvēšanas laikā.

Albuma "Sudrabs" tapšanā piedalījās ārzemju a cappella mūzikas speciālisti - dziesmas miksēja zviedru The Real Group dziedātājs un komponists Mortens Vinters Sorensens (Morten Vinther Sørensen), māsterēja Johans Okerstroms (Johan Åkerström) no Cosmos Mastering Stokholmā. Ieraksti tikai veikti Rīgā, "Sound Division Studios" Ivara Ozola un Artūra Sedrika Sinkeviča pārraudzībā.

Septembrī "Latvian Voices" uzstāsies Londonas A Cappella festivālā kopīgā koncertā ar grupu "The Swingles". Rudenī gaidāma arī koncerttūre uz Ķīnu un Taivānu, kā arī vairāki koncerti Igaunijā un Latvijā.

Albums ir pieejams CD formātā kā arī visās populārākajās digitālās mūzikas vietnēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!