Foto: Publicitātes attēli
15. augustā "Happy Art Museum" telpās, "Galleria Riga" 7. stāvā, tiks atklāta Andreja Kostromina personālizstāde "Klusums starp divām domām", portālu "Delfi" informē mākslinieks.

Izstādes idejas pamatā ir glezniecisks stāsts par apskaidrības īsmirkļiem, par patiesības jeb realitātes sajūtu meditācijas, lūgšanas vai kaut kā skaista vērošanas brīžos, ko laiku pa laikam piedzīvo ikviens no mums, atrodoties ārpus domām, emocijām un prāta nosacītības.

Māksliniekam Andrejam Kostrominam klusuma stāvoklis kļuvis par neizsmeļamu spēka un iedvesmas avotu, kas savieno cilvēku ar dabu un Dievu. Viņš ir pārliecināts, ka tikai prāta klusumā var ieraudzīt vērtīgo, pārlaicīgo, to, kas stāv virs modes vai tradīcijām, izjust pasaules skaistumu un vienkārši vērot, kā tā aug, iegūst formu – gluži kā puķe vai koks.

Atšķirībā no iepriekšējām Kostromina gleznu sērijām "Ksenotopija I" un "Ksenotopija II", kur katru darbu pavadīja apraksts, kas skaidroja to saturu, jaunajā ciklā nav stāsta šī vārda ierastajā izpratnē, nav sižeta, nav semiotiski noformētas jēdzieniskās noteiktības. Tā arī nav nedz vēršanās pie saprāta, nedz vēlme ietekmēt emocijas vai jūtas, bet gan mēģinājums radīt vibrācijas, kas saskan ar skatītāja iekšējo klusumu.

Izstādes vēstījumu piepilda poētiskie simboli, skaistuma izjūta, racionālā un emocionālā, objektīvā un subjektīvā, apzinātā un zemapziņas pretrunīga vienotība.

Andrejs Kostromins (Dinvalds) dzimis 1970. gadā Rīgā. 1988. gadā absolvējis Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolas Grafikas nodaļu, 1994. gadā – Latvijas Mākslas akadēmijas Vides dizaina nodaļu. Kopš 2009. gada dzīvo un strādā Lielbritānijā.

Piedalījies daudzās grupu izstādēs ASV, Beļģijā, Itālijā, Izraēlā, Kanādā, Krievijā, Latvijā, Lielbritānijā, Spānijā un citās valstīs, sarīkojis vairākas personālizstādes. Autora darbi atrodas privātās kolekcijās ASV, Austrālijā, Igaunijā, Kanādā, Krievijā, Latvijā, Norvēģijā, Vācijā un citur.

Ar ekspozīciju apmeklētāji varēs iepazīties no 16. līdz 28. augustam katru dienu no pulksten 13 līdz 23.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!