Foto: Publicitātes foto
Rīgas Starptautiskās laikmetīgās mākslas biennāles (RIBOCA) izglītības programmā arī augustā katru svētdienu bērni un viņu vecāki ir gaidīti iesaistīties diskusijās un aktivitātēs, un iepazīt biennālē apskatāmo ekspozīciju, portālu "Delfi" informē RIBOCA rīkotāji.

Tematiskās darbnīcās notiks biennāles galvenajā norises vietā – bijušajā Latvijas Universitātes bijušajā Bioloģijas fakultātes ēkā, Kronvalda bulvārī 4.

Augustā RIBOCA piedāvās trīs atšķirīgas darbnīcas, pirms kurām pulksten 11.00 tiks veidots īpaši bērniem saistošs saturs – stundu gara ekskursija, kas palīdzēs bērniem atraisīties, gan iedvesmoties aizraujošajām meistarklasēm profesionālu mākslinieku un izglītības mediatoru vadībā.

12. augustā "Mazo zinātnieku darbnīca", kuras laikā ikvienam dalībniekam būs iespēja iejusties jaunatklājēja, zinātnieka vai mākslinieka lomā, radot vēl neredzētus tēlus, robotus un lelles no ikdienā pieejamiem priekšmetiem. Brīvā gaisotnē, izmantojot lietas, kas tiek uzskatītas par nederīgām vai aizmirstas glābājas atvilknēs, Laimas Graždanovičas vadībā kā bērni, tā pieaugušie varēs dalīties savos fantāziju stāstos un ļauties asociatīvās domāšanas lidojumiem.

19. augustā notiks pirmā komiksu darbnīca, kas ļaus tuvāk iepazīt komiksa radīšanas procesu. Katra veiksmīga komiksa pamatā ir izteiksmīgs galvenais varonis, tādēļ darbnīcas laikā varēs apgūt vienu no veidiem, kā netradicionāli un ar prieku radīt interesantus tēlus, kurus iekļaut neparastos stāstos. Darbnīcu vadīs Rebeka Lukšus, Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļas 4. kursa studente, kuras sirdslieta ir bērnu grāmatu ilustrēšana un komiksu zīmēšana.

26. augustā meistardarbnīca "Baltā gaisma" notiks mākslinieces Zanes Zelmenes vadībā, kas apvienos mākslu un zinātni aizraujošā spektroskopijas eksperimentā, un tās ietvaros būs iespēja iepazīties ar kluso dabu un krāsu apli, radot, pētot un zīmējot varavīksnes. Darbnīca sniegs iespēju izjust mākslinieka darba procesu, sākot ar ideju un noslēdzot ar tās realizāciju. Rezultātā taps darbi, kurus katrs dalībnieks varēs ņemt sev līdzi.

Dalība ģimenes ekskursijās (latviešu un krievu valodā) svētdienās pulksten 11.00 ar derīgu biennāles ieejas biļeti. Par īpašu cenu pieejamas ģimenes biļetes, kā arī bērniem līdz septiņu gadu vecumam ieeja ir bez maksas. Dalība radošajā darbnīcās ir bez maksas.

Kā iepriekš ziņots, Rīgas Starptautiskā laikmetīgās mākslas biennāle (Riga International Biennial of Contemporary Art - RIBOCA) ir vērienīga laikmetīgās mākslas izstāde, kas šogad norisinās pirmo reizi. Tajā piedalās 104 mākslinieki no dažādām pasaules valstīm, un tās ietvaros iespējams iepazīt 141 mākslas darbu astoņās norises vietās Rīgā un Jūrmalā, kā arī pilsētvidē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!