Foto: Jānis Deinats
Pēc panākumiem Starptautiskajā Otavas džeza festivālā Kanādā, Māra Briežkalna izveidotais "Baltic Jazz Trio" sestdien, 18. augustā, pulksten 20.00 Liepājas vēsturiskajā pagalmā "Romas dārzs" atklās festivāla "Via Baltica" koncertu programmu, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

"Baltic Jazz Trio" ir triju Baltijas valstu džeza milžu apvienība – tajā muzicē Igaunijas kontrabasists Toivo Unts, Lietuvas pianists Daiņus Pulausks un Latvijas sitaminstrumentālists Māris Briežkalns. Māris Briežkalns tāpat kā pārējie trio mūziķi katrs savā valstī ir Latvijas džeza aprites ass. Viņš ir festivāla "Rīgas Ritmi" mākslinieciskais vadītājs un producents, konkursa "Riga Jazz Stage" izveidotājs un Latvijas Radio skaņu ierakstu studijas vadītājs.

Šogad "Baltic Jazz Trio" svin desmit gadu jubileju un ir laidis klajā otro studijas albumu "Centenary". Jaunajā albumā līdzās trio pianista Daiņa Pulauska kompozīcijām liktas Baltijas valstu mūzikas dižgaru skaņdarbi džeza apdarē. Arī Liepājas koncertā varēs dzirdēt Pulauska skaņdarbus kopā ar igauņu un lietuviešu klasiķu Arvo Perta (1935) un Mikaloja Konstantina Čurļoņa (1875–1911), kā arī latviešu Pētera Vaska (1946) un Raimonda Paula (1936) kompozīcijām.

Biļetes uz koncertu nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Festivāls notiek laikā, kad tiek pieminēta unikālā Baltijas valstu brīvības akcija "Baltijas ceļš". Šogad festivāla programmā būs arī dokumentālā izstāde "Sibīrijas bērni", trīs latviešu kino jaundarbi – dokumentālās filmas "Knutifikācija" (rež. Ivars Tontegode, 2017) un "Dziesmuvara" (rež. Askolds Saulītis, 2018) un dokumentālā spēlfilma "Ievainotais jātnieks" (rež. Ilona Brūvere, 2017), monoizrāde "Mana Magadana" un kamermūzikas un džeza koncerti Kuldīgā un Liepājā ar Senās uguns nakti Liepājas pludmalē festivāla noslēgumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!