Foto: Kaspars Balamovskis

Sestdien, 28. jūlijā, ar grandiozu Galā koncertu noslēdzās ceturtais "Jūrmalas festivāls". Noslēguma koncertā mirdzēja pasaulslavenais operdziedātājs un Jūrmalas festivāla goda mākslinieks, tenors Aleksandrs Antoņenko, starptautiski atzītā latviešu operdziedātāja, soprāns Alisa Zinovjeva un izcilais latviešu basbaritons Egils Siliņš.

Koncerta skanējumu kuplināja izcilais Latvijas Radio koris un Jūrmalas festivāla orķestris diriģenta Villo Pāna (Vello Pähn) vadībā. Koncerta īpašais viesis bija 37. Starptautiskā Hansa Gabora Belvederes jauno operdziedātāju konkursa uzvarētājs – tenors Sungo Kims(Sungho Kim) no Dienvidkorejas. Galā koncerta divdaļīgajā programmā baudījām gan latviešu klasiskās mūzikas zelta izlasi, gan spožākās pasaules opermūzikas lappuses – itāļu un franču opermūzikas kaislības, bel canto mākslas parādi un operetes šarmanto valdzinājumu.

Jau ziņots, ka no 24. līdz 28. jūlijam jau ceturto gadu ar pieciem krāšņiem koncertiem un īpašu Latvijas simtgadei veltītu programmu Dzintaru koncertzālē norisinājās krāšņākais vasaras muzikālais notikums – "Jūrmalas festivāls". Festivāla goda mākslinieks ir dziedātājs Aleksandrs Antoņenko. Koncertos uzstājās Latvijā un pasaulē atzīti mākslinieki – Kristīne Opolais, Ksenija Sidorova, Egils Siliņš, Alisa Zinovjeva, pianisti Osokin, Vineta Sareika, Daniils Bulajevs, diriģents Ainārs Rubiķis, kā arī Jūrmalas festivāla orķestris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!