Foto: Jānis Romanovskis
Jūrmalas festivāla programmā pārpildītā Dzintaru koncertzālē 26. jūlijā izskanējis pianistu tēva un dēlu Osokino koncerts. Šoreiz festivālā ar īpašu programmu uzstājās tēvs, profesors Sergejs Osokins, ar dēliem, starptautisku konkursu laureātiem un spilgtiem mūzikas interpretiem Andreju un Georgiju Osokiniem.

Koncerta pirmajā daļā klausītāji varēja iepazīt Sergeju, Andreju un Georgiju Osokinus kā solo māksliniekus, baudot Johana Sebastiana Baha koncertus klavierēm katra pianista interpretācijās, kā arī pianistu sagatavotus pārsteigumus. Savukārt koncerta otrajā daļā pianisti uzstājās kopā, spēlējot Sergeja Rahmaņinova, Gustava Mālera, Kamila Sensānsa, Morisa Ravēla un citu komponistu skaņdarbus. Koncerta noslēgumā pianisti klātesošos saviļņoja ar izjustu Emīla Dārziņa "Melanholisko valsi".

Atgādinām, ka festivāls turpināsies 27. jūlija ar koncertu "Brodvejas mūziklu zelta izlase". Savukārt 28. jūlijā gaidāms krāšņs Gala koncerts, kurā piedalīsies Jūrmalas festivāla goda mākslinieks, tenors Aleksandrs Antoņenko, starptautiski atzītā latviešu operdziedātāja, soprāns Alisa Zinovjeva un izcilākais latviešu basbaritons Egils Siliņš. Skanējumu kuplinās Latvijas Radio kora balsis un Jūrmalas festivāla orķestris diriģenta Villo Pāna (Vello Pähn) vadībā. Koncerta īpašais viesis – 37. Starptautiskais Hansa Gabora Belvederes jauno operdziedātāju konkursa uzvarētājs – tenors Sungo Kims (Sungho Kim) no Dienvidkorejas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!