Foto: Publicitātes foto
Valsts simtgades svinēšanas festivāls "Latvijas Goda aplis" 27. un 28. jūlijā ciemosies Ērgļu, Vecpiebalgas un Cesvaines novada svētkos, godinot to apmeklētājus gan ar dzīvas uguns, gan tehniskām gaismu spēlēm, kā arī patiesi lielu Latvijas valsts karogu, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāju pārstāvji.

Ērgļos "Latvijas Goda aplis" viesosies 27. jūlijā pēc grupas "Raxtu Raxti" brīvdabas koncerta, kas notiks pie Ogres upes dambja pulksten 21.00. No pulksten 23.00 ikvienam svētku apmeklētājam būs iespēja ne tikai aplūkot, bet arī izmēģināt darbībā audiovizuālo objektu "Emogrāfs". Tas atradīsies pie Ērgļu pašvaldības ēkas, uz kuras sienas tiks demonstrēti neparastās ierīces radītie attēli. Savulaik tā jau guvusi lielu publikas atsaucību gan festivālā "Staro Rīga" 2012. gadā, gan lielākajā Āzijas gaismas mākslas festivālā "I Light Marina Bay" Singapūrā 2016. gadā, kā arī festivālos "Lumina" Portugālē, "Svetlobna Gverila" Slovēnijā un Tallinas gaismas biennālē. "Emogrāfs" ir ierīce, kas spēj nolasīt cilvēka sirdspukstus un tad pārvērst tos mūzikā un krāšņā mozaīkā.

Paralēli Ogres upes dambī uz salas būs vērojams arī uguns strūklaku salūts, bet no pulksten 23.30 pie saieta nama tiks demonstrēts brīvdabas kino, kur varēs noskatīties Ivara Selecka jaunāko filmu "Turpinājums". Vienlaikus pie upes dambja sāksies nakts diskotēka. Ērgļu novada svētki turpināsies arī 28. un 29. jūlijā.

28. jūlijā Vecpiebalgā "Latvijas Goda aplis" godinās vietējos amatniekus, kuri pulksten 10.00 pulcēsies uz amatnieku tirgu un novada svētku kultūras programmu Vecpiebalgas birzītē. Tur apmeklētājus izklaidēs Ērgļu pūtēju orķestris un novada amatiermākslas kolektīvi. Notiks arī adīšanas sacensības.

Savukārt pulksten 20.00 Inešu estrādē sāksies Mazās Kalniņa dienas, kas kulmināciju sasniegs pulksten 22.00, kad grupas "Autobuss debesīs" uzstāšanās laikā festivāls "Latvijas Goda aplis" ar īpašu izgaismojumu liks iemirdzēties Vecpiebalgas muižai.

Arī Cesvainē novada svētki ar plašu programmu tiks svinēti 28. jūlijā un "Latvijas Goda aplis" paviesosies arī tur. Īpašais Latvijas simtgades godināšanas notikums Cesvainē sāksies pulksten 19.30 pie radio un TV torņa, kura spice ir augstākais punkts visā Baltijā! Pats tornis šogad svin 60 gadu jubileju, tādēļ dejotāji no Marjamas Igaunijā, Anišķiem Lietuvā un Cesvaines piedalīsies akcijā "Karoga gājiens", kura galvenais objekts, protams, būs 800 kvadrātmetrus liels Latvijas valsts karogs.

Pēc gājiena pulksten 21.15 uz svētku centrālās skatuves koncertprogrammu "Sudrabs" izpildīs vokālā meiteņu grupa "Latvian Voices", bet pēcāk sāksies nakts balle un pusnaktī būs arī salūts.

Plašāka informācija atrodama festivāla "Latvijas Goda aplis" mājas lapā godaaplis.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!