Foto: Publicitātes foto

Saldū, Kalnsētas parkā piektdien, 27. augustā, pulksten 17.00 vārtus vērs pirms 31. gada pirmoreiz notikušais rokfestivāls "Saldus saule", kura programmā divu dienu un nakšu garumā uzstāsies gan Latvijas roka leģendas, gan šodienas zvaigznes, gan arī daudzsološi jaunie mūziķi, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Šogad festivālā uzstāsies "Carnival Youth", "Dzelzs vilks", "Astro'n'out", "Pērkons", Ivo Fomins, "Līvi", "Pienvedēja piedzīvojumi", "Rīgas modes", "Opus Pro", "Gain Fast", Fēliks Ķiģelis, "Inokentijs Mārpls", Linga, "Ryga", "Rock'n'berries", "Colt", "Zvani", "Rusted Wheel", "Pop Rok Kids", "Pirmais kurss", "Audience Killers", "Dzeltenie pastnieki" un citi.

Arī šogad festivāls notiks divas dienas, no piektdienas pulksten 17.00 līdz svētdienas rītam. Blakus festivāla teritorijai no piektdienas pulksten 17.00 līdz svētdienas pulksten 12.00 darbosies arī telšu pilsētiņa, bet viesi, kuri vēlas nakšņot komfortablākos apstākļos, tiek aicināti izmantot tuvumā esošo viesnīcu un viesu namu pakalpojumus.

Kā informē festivāla rīkotāji, nokļūt pasākuma norises vietā visērtāk ir ar sabiedrisko transportu, braucot līdz Saldus autoostai, un dodoties pastaigā uz festivāla teritoriju ar kājām. Viesi, kuri brauc uz festivālu ar saviem auto, tiek aicināti auto novietot ielu malās, ievērojot ceļazīmju prasības. Īpaša komforta cienītājiem festivāla ieejas tuvumā ierīkota ierobežotas ietilpības VIP autostāvvieta, festivālā darbosies arī VIP zona.

Pļavā aiz upītes abas festivāla dienas apmeklētājiem būs pieejams festivāla tirdziņš un aktivitāšu zona, bet sestdienas rītā īpaši gaidītas ģimenes ar bērniem – uz festivāla skatuves pulksten 12.00 sāksies bērnu koncerts "Saldus saulīte", kurā skatītājus un klausītājus priecēs Saldus un Brocēnu jaunie talanti. Ieeja bērnu koncertā ir bez maksas.

Festivāla programma ar mākslinieku uzstāšanās laikiem pieejama festivāla mājas lapā, sadaļā "Programma". Biļetes nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs un internetā. Festivāla dienās biļešu cena pieaugs.

Festivāls Saldus saule pirmoreiz notika 1987. gadā, un ir senākais no joprojām notiekošajiem Latvijas brīvdabas rokfestivāliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!