Foto: Publicitātes attēls
Trešdien, 25. jūlijā, pulksten, 19.00 Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā ar leģendārā dziesminieka Haralda Sīmaņa koncertu noslēgsies vasaras koncertu sērija, kas trīs jūlija trešdienu vakarus notika Palmu mājā, portālu "Delfi" informē Latvijas Universitātes Botāniskā dārza pārstāve Karlīna Engere.

Dziesminieka īpašo balss tembru nevar sajaukt ne ar vienu citu – tēlaini dēvēts par tīrradni vai putnu ar paradīzes balsi. Haralda Sīmaņa sakomponēto melodiju skaits mērāms simtos, tostarp arī instrumentālā un ērģeļmūzika. Sīmanis regulāri sniedz koncertus un uzstājas dažādos pasākumos un festivālos, mūziķis ir izdevis vairākus albumus. Viens no viņa populārākajiem skaņdarbiem ir balāde "Ezers", kuru 1980. gadā izpildīja "Mikrofona dziesmu aptaujas" noslēguma koncertā. Pēc šīs uzstāšanās Sīmanis ieguva plašu atpazīstamību un cienītāju pulku. Nu īpašā atmosfērā Haralda Sīmaņa muzikālā bagātība būs klausāma mūžīgi zaļajā Palmu mājā.

LU Botāniskā dārza Palmu māja jeb subtropu siltumnīca ir 24 metrus augsta celtne, kas piepildīta ar ievērojamu skaitu subtropu joslā mītošiem Latvijas apstākļiem eksotiskiem augiem. Šo augu īpašā aura apvienojumā ar teju gadsimtu senās celtnes īpašo akustiku veido eksotiskus apstākļus mūzikas baudīšanai, katram koncertam piešķirot papildus vērtību. Šogad Palmu māja svin 90. gadu jubileju kopš pamatakmens ielikšanas.

Ieeja uz koncertiem, iegādājoties ieejas biļeti LU Botāniskajā dārzā. Ar ieejas biļešu cenām var iepazīties LU Botāniskā dārza tīmekļa vietnē. LU Botāniskā dārza abonementu un ielūgumu īpašnieki arī koncertu vakaros dārzu un pasākumu var apmeklēt bez papildu samaksas.

Iesakām uz koncertiem ierasties laikus, lai gūtu ne vien muzikālo baudījumu, bet arī pastaigas gaitā atpūstos pēc garās darba dienas un baudītu LU Botāniskā dārza brīvdabas un augu māju kolekcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!