Foto: AFP/Scanpix/LETA
Venēcijas kinofestivālu šogad atklās ar filmas "La La Land", kas saņēmusi vairākus "Oskarus", režisora Deimiena Šazela jaunāko darbu "First Man", ceturtdien pavēstīja festivāla organizētāji.

Šī filma ir stāsts par leģendāro astronautu Nīlu Ārmstrongu, kurš 1969. gadā kļuva par pirmo cilvēku, kas izkāpis uz Mēness.

"Tas ir personīgs, fascinējošs un oriģināls darbs, kas apstiprina vienam no mūsdienu amerikāņu svarīgākajiem režisoriem piemītošo lielo talantu," sacīja festivāla direktors Alberto Barbera.

Pēc Holivudas mūzikla "La La Land", kas 2017. gadā ieguva sešus "Oskarus", filmā "First Man" Šazels atkal strādā kopā ar Raienu Goslingu. Viņš filmā atveidos Ārmstronga lomu.

Filmas pamatā ir Džeimsa R. Hansena sarakstītā Ārmstronga biogrāfija, bet scenārija autors ir Džošs Singers, kurš 2015. gadā saņēmis "Oskaru" par filmu "Spotlight".

Šazels atzina, ka jūtas pagodināts, atgriežoties prestižajā festivālā, kur "La La Land" tika izrādīta pirms diviem gadiem.

Festivāls tiks atklāts 29. augustā, un par pilnu tā programmu plašāka sabiedrība tiks informēta jaunnedēļ.

Aprīlī organizētāji paziņoja, ka ar "Zelta lauvu" par mūža ieguldījumu tiks pagodināts kanādiešu režisors Deivids Kronenbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!