Foto: LETA
Prezentējot jaunāko albumu "Par to zēnu, kas sit skārda bungas", grupa "Prāta vētra" nedēļas nogalē, 21. jūlijā, uzsāks Latvijas koncerturneju "Skārda bungu tūre", kas būs pirmā videi draudzīgākā koncerttūre Latvijā un Baltijā, portālu "Delfi" informē grupas pārstāvji.

Sadarbībā ar partneriem koncertturnejas nodrošināšanā tiks izmantoti ekoloģiski, videi draudzīgi un ilgtspējīgi risinājumi. Ar koncertiem piecās Latvijas pilsētās "Prāta vētra" vēlas pievērst lielāku uzmanību vides aizsardzības jautājumiem un dalīties ar lietām un ieteikumiem, ko katrs ikdienā var darīt, lai mazinātu ekoloģiskās pēdas nospiedumu.

Brīvdabas koncertos 21. jūlijā Jelgavā, 28. jūlijā Valmierā, 3. augustā Ventspilī, 11. augustā Daugavpilī un 17. augustā Rīgā "Prāta vētra" prezentēs jaunāko grupas albumu "Par to zēnu, kas sit skārda bungas". Šī koncerttūre savā ziņā būs unikāla, jo tās nodrošināšanā tiks izmantoti ekoloģiski un videi draudzīgi risinājumi. Koncerttūres laikā aicināsim sabiedrību pievērst lielāku uzmanību mūsu ietekmei uz vidi, jo cilvēka radītā vide veido sabiedrību, ietekmē dzīvošanu, pārvietošanos un citas dienišķās darbības un vajadzības.

"Kopā ar mūsu sadarbības partneriem vēlamies dalīties labajā praksē un būt videi draudzīgi – iesaistoties paši un aicinot svarīgo vēstījumu "padot tālāk". Apmeklētājiem iesakām uz koncertu doties kājām vai ar velosipēdu, nedrukāt ieejas biļetes papīra formātā, bet gan uzrādīt tās savos viedtālruņos. Arī mēs dosimies uz koncertiem visi kopā ar vienu automašīnu. Sekojiet mūsu piemēram un brauciet plašākā kompānijā – gan ceļš būs jautrāks, gan sastrēgumi šķitīs mazāki," stāsta Māris Mihelsons, "Prāta vētras" taustiņinstrumentālists.

Lai rūpētos par vidi, pirmo reizi Baltijā koncertos ģeneratori tiks darbināti ar 100% atjaunojamo degvielu, kas tiek ražota no pārtikas un dzīvnieku tauku pārstrādes pārpalikumiem, kā arī augu eļļām, bez nevienas naftas piles. Fiziski tas nozīmē, ka apmeklētāji elpos svaigu un tīru gaisu, jo emisiju daudzums ir samazināts līdz pat 90%.

Tāpat apmeklētājiem visās piecās pilsētās būs iespēja savus velosipēdus atstāt apsargātās velo novietnēs.

Savukārt koncerta biļetes, kas iegādātas internetā, varēs uzrādīt savos viedtālruņos, nedrukājot tās un lieki nepalielinot izmantotā papīra daudzumu.

Koncerta organizatori sadarbībā ar pilsētu pašvaldībām nodrošinās iespēju pasākuma teritorijā šķirot atkritumus.

Atgādinām, ka grupa "Prāta vētra" iepriekš, viesojoties raidījumā "Delfi TV ar Jāni Domburu", stāstīja, ka šoreiz koncertturnejai izveidojusies ļoti laba koncertprogramma, kas slīpēta jau pusi gada.

Savukārt grupas menedžere Aija Auškāpa preses konferencē 18. jūlijā prognozēja, ka "Prāta vētra" turnejas noslēguma koncertu Mežaparkā varētu apmeklēt ap 50 000 klausītāju.

Biļetes uz koncertiem iespējams iegādāties eKase.lv, TK "Spice" informācijas centrā un pilsētu kultūras centru kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!