Foto: Kristaps Kitners, kristapskitners.com

Atpūtas kompleksā "Minhauzena Unda" 18. jūlijā notiks XXI Starptautiskā džeza mūzikas festivāla "Saulkrasti Jazz" ikvakara koncerts, kurā uzstāsies franču pianista Martēna Žoeija Dina kvartets "New Wave", pašmāju bigbends "Mirage Jazz Orchestra" ar solisti Vinetu Elksni, kā arī ansamblis "Modal Jazz Ensamble".

Koncerts sāksies pulksten 19 un kā pirmie uz festivāla skatuves kāps Francijas džeza pianista, komponista un aranžētāja Martēna Žoeija Dina kvartets "New Wave". Tajā vēl muzicē Lea Sješelska - flauta, vokāls, Pjērs Balda - kontrabass, Rope Kantonens - bungas.

Viņiem sekos "Mirage Jazz Orchestra" un Vineta Elksne. Atzīmējot Somijas, Lietuvas, Igaunijas un Latvijas valstu pastāvēšanas 100. gadadienu, "Mirage Jazz Orchestra" ir sagatavojis jaunu koncertprogrammu "Lai skan mūsu zeme", kurā skan latviešu, lietuviešu, igauņu un somu tautasdziesmu džeza aranžējumi.

Pirms 14 gadiem dibinātais bigbends "Mirage Jazz Orchestra", pateicoties Latvijas vadošo džeza mūziķu dalībai, uzskatāms par vienu no galvenajiem Latvijas džeza tradīcijas turpinātājiem, kopējiem un popularizētājiem. Tas muzicē trombonista Laura Amantova vadībā.

Koncertu noslēgs pieredzējušu Latvijas džeza mūziķu kolektīvs "Modal Jazz Ensemble", kuru uzstāšanās iecerēta kā kontrabasista Borisa Banniha 70 gadu jubilejas benefice.

"Modal Jazz Ensemble" ritma sekciju veido pianists, komponists un aranžētājs Artjoms Sarvi, Latvijas džeza veterāns, kontrabasists Boriss Bannihs un Amerikas Savienotajās Valstīs kopš 1978. gada dzīvojošais sitamintrumentālists Vlads Zelkins. Savukārt pūšamos instrumentus spēlē džeza saksofonists un klarnetists, pasniedzējs un džeza vēsturnieks Indriķis Veitners, džeza mūziķis, trombonists Lauris Amantovs un džeza trompetists Normunds Piesis.

Kopā ar "Modal Jazz Ensemble" Saulkrastos dziedās starptautiski atzītās džeza vokālistes Evilena Protektore un Olga Pīrāgs.

Katru dienu pulksten 15 Saules laukumā, Saulkrastos notiek arī festivāla bezmaksas koncerti. Trešdien, 18. jūlijā, muzicēs dziedātājas Olgas Pīrāgs vokālās studijas audzēkņi.

XXI Starptautiskā džeza mūzikas festivālā "Saulkrasti Jazz" visas nedēļas garumā notiek ikvakara brīvdabas koncerti, kuros šogad piedalās džeza meistari gan no Baltijas valstīm, gan Austrijas, Francijas, Polijas, Ungārijas, Izraēlas un Armēnijas.

Turpmākajās dienās festivālā muzicēs arī basģitāras spēles virtuoza Ehuda Etuna trio no Izraēlas, Armēnijas džeza mūzikas pamatlicēji - Armēnijas valsts džeza orķestris, "jazz-rock" mūzikas apvienība no Polijas "Laboratorium", lietuviešu "funk" mūzikas apvienība "Gin Gas", ungāru ģitārista Miki Birtas grupa "Miki Birta & Friends" un citi.

Festivāla norises laikā visas nedēļas garumā, kā ierasts, notiek arī sitaminstrumentu, vokāla, taustiņinstrumentu, basa, ģitāras un pūšaminstrumentu meistarklases topošajiem mūziķiem, kuras vada starptautiski atzīti džeza mūzikas mākslinieki un pedagogi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!