Foto: LETA
XXI Starptautiskā džeza mūzikas festivāla "Saulkrasti Jazz" ikvakara koncertā otrdien, 17. jūlijā, klausītājus sagaida austriešu klarnešu kvartets, "Hammond" ērģeļu skanējumā balstīta mūzika latviešu mūziķu izpildījumā un improvizācijas meistare no Igaunijas.

17. jūlijā pulksten 19 uz festivāla skatuves atpūtas kompleksā "Minhauzena Unda" kā pirmie kāps Ata Andersona vadītais kvartets "Organic City", kas balstās "Hammond" ērģeļu skanējumā. Kopā ar Andersonu muzicēs saksofonists Jānis Puķītis, ģitārists Āris Ozols un simtaminstrumentālists Jānis Jaunalksnis.

Viņiem sekos četru basa klarnešu kvartets, kas savu darbību aizsācis Vīnē. Grupas "Woody Black 4" mūziķi tiek raksturoti kā klarnešu spēles virtuozi, kuriem patīk eksperimentēt ar skaņu, klejot disonancē, vienlaikus kļūstot nedaudz avangardiskiem.

Koncerta noslēgs igaunietes Lindas Kanteres kvartets, kas izpelnījies improvizatoru slavu, jo grupas izpildītās mūzikas skanējumu klasificēt kā vienu konkrētu mūzikas žanru nav iespējams. Tajā dzirdams gan džezs, gan "funk", "soul" un citi mūzikas improvizācijas žanri, kas lielākoties ir Kanteres pašas radīti skaņdarbi.

Jau ziņots, ka visu nedēļu festivālā paredzēti ikvakara brīvdabas koncerti, kuros piedalīsies džeza meistari gan no Baltijas valstīm, gan Austrijas, Francijas, Polijas, Ungārijas, Izraēlas un Armēnijas.

Turpmākajās dienās festivālā muzicēs arī basģitāras spēles virtuoza Ehuda Etuna trio no Izraēlas, latviešu dziedātāja Vineta Elksne un "Mirage Jazz Orchestra", Armēnijas džeza mūzikas pamatlicēji - Armēnijas valsts džeza orķestris, "jazz-rock" mūzikas apvienība no Polijas "Laboratorium", lietuviešu "funk" mūzikas apvienība "Gin Gas", ungāru ģitārista Miki Birtas grupa "Miki Birta & Friends" un daudzi
Arī šogad katru dienu pulksten 15 Saules laukumā, Saulkrastos notiek festivāla bezmaksas koncerti.

Festivāla norises laikā visas nedēļas garumā, kā ierasts, notiek arī sitaminstrumentu, vokāla, taustiņinstrumentu, basa, ģitāras un pūšaminstrumentu meistarklases topošajiem mūziķiem, kuras vadīs starptautiski atzīti džeza mūzikas mākslinieki un pedagogi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!