Foto: Publicitātes foto
Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) rīkotais mūzikas festivāls "Liepājas vasara" šogad pirmoreiz izskanēs arī ārpus Liepājas – 11. augustā Rundāles pilī un tās dārzā, portālu "Delfi" informē LSO pārstāve Daina Vanaga.

Festivāls "Liepājas vasara" šogad notiks no 18. līdz 25.augustam Liepājā, koncertzālē "Lielais dzintars", trīs koncertos piedāvājot gan vokāli simfonisko, gan kamermūziku. Savukārt vienas dienas festivālā "Liepājas vasara Rundāles pilī" paredzēti pieci muzikāli notikumi.

Festivāla sākums paredzēts pulksten 16.00, kad Rundāles pils Zelta zālē koncertā "Zelta skaņas. Mežragi pilī" uzstāsies Liepājas mežragu kvartets – Ingus Novicāns, Aivars Vadonis, Mārcis Auziņš un Edgars Kalniņš, izpildot gan klasicisma un baroka laikmetu skaņdarbus, gan arī 20. gadsimta komponistu mūziku.

Turpinājumā uz koncertu "Stīgu smalkums, flautas grācija" aicinās Liepājas stīgu kvartets – Līga Baltābola, Ginta Alžāne, Ingars Ģirnis un Dina Puķīte un LSO flautu grupas koncertmeistars Reinis Lapa. Viņu izpildījumā skanēs klasicisma dižgaru Mocarta, Haidna un Bokerīni kompozīcijas.

Pulksten 18.30 Rundāles pils Baltajā zālē "Sarunu par Skaistumu" risinās Rundāles pils muzeja direktors, mākslas vēsturnieks, gleznotājs Imants Lancmanis un mūzikas pētnieks un žurnālists Orests Silabriedis.

Savukārt pulksten 20.00 Baltajā zāle dziedātāja Elīna Šimkus (soprāns) un Liepājas Simfoniskais orķestris piedāvās programmu "Mocarta nemirstīgais valdzinājums" – tajā skanēs Vīnes klasiķa divas simfonijas, kā arī fragmenti no viņa operām "Karalis gans", "Tita žēlsirdība", "Cosi fan tutte", "Dons Žuans" un "Figaro kāzas". Pie diriģenta pults – Māris Kupčs.

Festivāls "Liepājas vasara Rundāles pilī" noslēgsies pēc saulrieta, kad ar meditatīvu pastaigu Rundāles pils dārzā dzīvās uguns un mūzikas pavadījumā būs iespējams baudīt baroka dārza smaržu. Johana Sebastiana Baha mūziku spēlēs Līga Baltābola (vijole) un Ēriks Kiršfelds (čells).

Biļetes uz LSO koncertiem pieejamas visās "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā, kā arī stundu pirms pasākumiem norises vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!