Foto: F64
"Delfi" sadarbībā ar Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padomi (IBBY Latvijas nodaļa), aicina piedalīties lasītāju balsojumā un izvēlēties pašu labāko un skaistāko bērnu vai jauniešu grāmatu, no šogad "Baltvilka balvai" nominētajiem darbiem.

Balsojums notiks no 12. jūlija līdz 23. jūlijam, pulksten 23.59. Savukārt balvas tiks pasniegtas 24. jūlijā – rakstnieka Jāņa Baltvilka dzimšanas dienā. Nobalsot iespējams vienu reizi 24 stundu laikā no vienas IP adreses. Portāls "Delfi" patur tiesības dzēst negodīgi veiktos balsojumus.

2018. gada Starptautiskās Baltijas jūras reģiona Jāņa Baltvilka balvas bērnu literatūrā un grāmatu mākslā žūrija īpaši akcentējusi 18 grāmatas – to autorus un ilustratorus, kā arī izvirzījusi pretendentus VAS "Latvijas Valsts meži" balvai "Jaunaudze" par debiju bērnu literatūrā un grāmatu mākslā.

Jāņa Baltvilka balva ir Latvijā augstākais apbalvojums bērnu literatūrā un grāmatu mākslā. Balvu Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padome pasniedz kopš 2004. gada, kopš 2008. gada balvu piešķir arī vienam Baltijas jūras reģiona rakstniekam un viņa darba tulkotājam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!