Foto: Publicitātes foto
Latvijas simtgades svinēšanas festivāls "Latvijas Goda aplis" 13. jūlijā norisināsies Pļaviņu novadā, kur svētku pasākuma "Piektdienas Pēcpusdienas Pikniks Pļaviņu Pļavā" ietvaros būs skatāms arī Dziesmu un Deju svētku atskaņas koncerts "Es dziedu, es dejoju Latvijai", portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāju pārstāvji.

"Piektdienas Pēcpusdienas Pikniks Pļaviņu Pļavā" tik tiešām notiks Pļaviņu pilsētas pļavā Daugavas labajā krastā pie aizsargdambja. Šo vietu precīzi var atrast pēc blakus esošās ēkas adreses Daugavas ielā 50. Pasākuma nosaukumā ne velti ietverts vārds "pikniks", jo ikviens aicināts pievienoties vasaras vakara baudīšanai pļavā ar šogad joprojām aktuālo pilsētas deviņdesmitgades svētku sajūtu. Piknika vietas apmeklētājiem tiks ierādītas no pulksten 18.00.

Pasākuma organizētāji aicina īpaši piedomāt pie sev atvēlētās piknika vietas noformējuma, jo krāšņāko un neparastāko ideju autori tiks apbalvoti. Arī paši apmeklētāji aicināti ievērot tā saukto dreskodu – tērpties puķu raksta apģērbos. Pasākuma laikā piknikotāji varēs baudīt Pļaviņu plostnieku putru un Pļaviņu padzērienu. Par pārējo cienastu gan jāparūpējas pašiem, paņemot to līdzi no mājām.

Piknika koncertdaļa sāksies pulksten 19.00, kad vakaru ieskandinās Pļaviņu amatiermākslas kolektīvi, kas būs atgriezušies no XXVI Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkiem. Koncertā piedalīsies jauniešu deju kolektīvs "Daugaviņa", vidējās paaudzes deju kolektīvs "Vidupe", koris "Loreleja" un Klintaines pagasta sieviešu vokālais ansamblis "Dzirnas". Viņiem pievienosies arī starptautiskā folkloras festivāla "Baltica 2018" dalībnieki – folkloras kopa "Āre", kā arī Vietalvas pagasta sieviešu vokālais ansamblis "Zīle" un Aiviekstes pagasta senioru vokālais ansamblis "Ābeļziedi". Koncertā notiks arī 70 gadu jubileju atzīmējošā tautas deju ansambļa "Daugaviņa" senioru godināšana.

Piknika dalībniekiem būs iespēja ne tikai vērot novada amatiermākslas kolektīvu priekšnesumus, bet profesionāla horeogrāfa pavadībā arī iesaistīties pļavas dančos.

Savukārt pēc saulrieta uzplauks krāšņs uguns un gaismu priekšnesums, bet no pulksten 22.00 līdz pat rīta gaismai pļava pārvērtīsies par zaļumballes vietu. Par muzikālo noformējumu gādās "Rumbas kvartets".
Pasākumu vadīs Goda saimnieki – Pļaviņu novada domes priekšsēdētājs Aigars Lukss un Izglītības un kultūras jautājumu komitejas vadītāja, pedagoģe ar 30 gadu darba stāžu Silga Stučka, kura ir arī vokālā ansambļa "Dzirnas" dalībniece. Ieeja pasākumā bez maksas.

Festivālu "Latvijas Goda aplis" rīko biedrība "Staro 100". Šis pasākums tapis sadarbībā ar Pļaviņu novada pašvaldību. Plašāka informācija atrodama festivāla "Latvijas Goda aplis" mājas lapā godaaplis.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!