Foto: Ilmārs Znotiņš, LNKC arhīva foto
Ar koncertu "Zvaigžņu ceļā" 8. jūlija vakarā noslēdzās XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki. Noslēguma koncertam beidzoties, Mežaparka Lielajā estrādē sākās tautas sadziedāšanās, kas ilga līdz pat rīta gaismai. Aicinām atskatīties uz svētku spilgtākajiem mirkļiem fotogrāfijās.

Dziesmu un deju svētki iesākās 30. jūnijā ar "Dziesmu kariem" un labāko koru sumināšanu, bet 1. jūlijā svētkus atklāja septiņas stundas garš dalībnieku gājiens. Svētku nedēļu turpināja amatierteātru izrādes un mazākumtautību kolektīvu koncerti Vērmanes dārzā un pūtēju orķestru koncerti Esplanādē, kā arī tautas mūzikas pasākumi, tautastērpu skate un citi notikumi, ar kulmināciju deju lieluzvedumā "Māras zeme" un koru koncertā "Zvaigžņu ceļā".

Jau ziņots, ka svētkus kopumā nedēļā apmeklēja ap 500 000 cilvēku, vislielāko skaitu pulcējot noslēguma koncertā un sadziedāšanās naktī – vairāk nekā 67 tūkstošus cilvēku.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki noslēdzās ar tautasdziesmu "Pūt, vējiņi" Andreja Jurjāna apdarē 16 500 koristu izpildījumā. Svētkos kopumā piedalījās vairāk nekā 43 000 dalībnieku. Šoreiz svētki notika Latvijas valsts simtgades zīmē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!