Foto: Aivars Liepiņš, LNKC arhīvs
Dziesmusvētku kulmināciju – noslēguma koncertu "Zvaigžņu ceļā" – varēs vērot uz lielajiem ekrāniem pilsētvidē visā Latvijā, portālu "Delfi" informē Nacionālā kultūras centra pārstāvji.

Noslēguma koncerts "Zvaigžņu ceļā" kas notiks 8. jūlijā Mežaparkā Lielajā estrādē, būs skatāms uz četriem lielajiem ekrāniem Rīgas pilsētvidē, kā arī 40 vietās Latvijā un ārvalstīs.

Rīgas pilsētvidē koncertu varēs skatīties tiešraidē uz lielā ekrāna Brīvības laukumā, Esplanādē, Centrāltirgū un Fanu teltī pie Kongresu nama.

Vairāk nekā 40 Latvijas pašvaldības, kultūras centri un uzņēmumi rādīs Svētku kulminācijas notikumus uz lielajiem ekrāniem, atsaucoties uz Svētku rīkotāja – Latvijas Nacionālā kultūras centra – un Latvijas Televīzijas aicinājumu pieteikties bezmaksas sublicencei Dziesmu un deju svētku pasākumu pārraidīšanai publiskajā vidē. Aizkraukles, Alūksnes, Bauskas, Beverīnas, Daugavpils, Jaunielgavas, Nītaures, Cēsu, Gulbenes, Engures, Ikšķiles, Jaunpiebalgas, Jūrmalas, Kuldīgas, Ķekavas, Ķeguma, Lielvārdes, Līvānu, Lubānas, Preiļu, Priekuļu, Rēzeknes, Salaspils, Saldus, Saulkrastu, Siguldas, Talsu, Valmieras, Vecumnieku, Vecpiebaldas, Ventspils, Viesītes, Valmieras u.c. pilsētu un novadu iedzīvotāji tiek aicināti vērot Svētkus uz lielajiem ekrāniem, lai izbaudītu to Dziesmusvētku īpašo kopābūšanas prieku. Bezmaksas sublicencei ir pieteikušās organizācijas arī no Kanādas un Vācijas.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki, kas šoreiz notiek Latvijas valsts simtgades zīmē, Rīgu pieskandina no 2018. gada 30. jūnija līdz 8. jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!