Foto: Publicitātes foto
Svētdien, 8. jūlijā pulksten 14:00 Dziesmu un deju svētku programmā uz "Origo Summer Stage" skatuves tieši pirms došanās uz svētku noslēguma koncertu Mežaparka Lielajā estrādē uzstāsies ārzemju latviešu kolektīvi. Koncertā piedalīsies un skatītājus priecēs četri kolektīvi no dažādām pasaules valstīm – Brazīlijas, Somijas, Ukrainas un Spānijas, portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji.

Koncertā būs dzirdami četri dažādi ārzemju latviešu kolektīvi – Brazīlijas latviešu koris, tautas deju kolektīvs "Luste" no Spānijas, tautas deju kopa "Aurora" no Somijas un tautas deju kolektīvs "Kastaņi" no Ukrainas. Dziesmu un deju svētku dalībnieki priecēs gan ar latviešu tautas dejām un dziesmām, gan ar eksotiskākām notīm – Brazīlijas un Spānijas dziesmām un dejām kolektīvu izpildījumā.

"Lielākajai daļai deju kopas "Aurora" dejotāju šie ir mūžā pirmie Dziesmu un deju svētki, tieši tāpēc ir ļoti gaidīti. Kolektīva darbību esam uzsākuši tikai pirms diviem gadiem un piedalīšanās Latvijas simtgades Dziesmu un deju svētkos ir bijis mūsu pirmais lielākais mērķis – esam priecīgi, to sasnieguši, jo dalība svētkos ir liels aizkustinājums. Piedalīšanās koncertā kopā ar citiem ārvalstīs dzīvojošiem latviešiem ir īpaša iespēja. Svētdienas koncertā "Origo" laukumā dejosim "Cimdu polku", kas ir skatītāju iemīļota un kurā piedalās mūsu kolektīva jaunākie dejotāji – bērni. Savukārt otrā deja būs deju lieluzveduma "Māras zeme" repertuāra deju kolāža "Saved tos mājās pie Daugavas krastiem". Svētku programmā Daugavas stadionā šo deju izpildīs tikai diasporas latviešu deju kolektīvi, tāpēc to dejosim arī svētdien – koncertā "Origo Summer Stage"," stāsta Somijas deju kolektīva "Aurora" vadītāja Aiga Turuka.

"Origo Summer Stage" programmā šovasar pārstāvēti dažādi mūzikas un mākslas žanri – džezs, simfoniskā mūzika, folkloras mantojums un daudz kas cits, tāpēc uz bezmaksas koncertiem tiek aicināts ikviens mūzikas cienītājs un interesents. Koncertus būs iespējams klausīties turpat "Origo" laukumā vai doties uz kādu no vasaras terasēm restorānos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!