Tuvojoties XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku kulminācijai, piedāvājam ieskatu svētku koncerta "Zvaigžņu ceļā" tapšanā. 4. jūlijā uz skaņas mēģinājumu pulcējās Noslēguma koncerta virsdiriģenti un solisti, savukārt 5. jūlijā – kopkora dziedātāji.

Tāpat nelielu ieskatu koncerta tapšanā sniedzis žurnālists Arnis Krauze (TV3), kurš internetā publicējis video. Tajā redzams dziedātajs Dons, kurš kopā ar kopkori mēģina fragmentus no Zigmara Liepiņa un Māras Zālīte radītās Atmodas laika leģendas – rokoperas "Lāčplēsis".

Daudzi dziedātāji sociālajos tīklos dalījušies ar video un fotogrāfijām, kurās fiksētas kopkora pirmās mēģinājumu dienas iespaidi. Lai paspilgtinātu svētku sajūtu, Mežaparka galvenā aleja jau ir rotāta ar valsts karogiem, bet Dziesmus svētku estrādē pulcējušies vairāk nekā 16 000 dziedātāju. Daudzi dziedātāji sociālajos tīklos novērtē latvju rakstiem rotātās nošu grāmatas, laika apstākļus un atjaunotās Mežaparka estrādes labo akustiku.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki, kas šoreiz notiek Latvijas valsts simtgades zīmē, Rīgu pieskandinās no 2018. gada 30. jūnija līdz 8. jūlijam.

Dziesmai šodien liela diena! #DzSv #LV100 #SongFestival #Bass

A post shared by Kristiāns (@tkozolins) on Jul 5, 2018 at 1:51am PDT

Tonika gatava aizraujošai dienai Mežaparkā! #DzSv

A post shared by Kamerkoris TONIKA (@kamerkoris_tonika) on Jul 5, 2018 at 12:35am PDT

Jaunās nošu grāmatas tik tik TIK skaistas! #dzsv #mēsdziedāsimtālāknovisassirds

A post shared by Ieva (@striiina) on Jul 5, 2018 at 1:12am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!