15. un 16. jūnijā ar diviem vērienīgiem koncertiem Siguldas pilsdrupu estrādi piepildīja grupa "Instrumenti", pārsteidzot skatītājus ne tikai ar mūziku, bet arī ar iespaidīgu dekorāciju – "kuģi", un gaismu un pirotehnikas šovu. Par to kā tapa dekorācija, kāda loma gleznotājai Džemmai Skulmei grupas vizuālā tēla tapšanā un izteiksmes līdzekļu nozīmi – video atskatā, ko veidojis "Tribe Riga" un Gatis Rozenfelds.

"Instrumentu" koncertu skatuves scenogrāfiju bija izstrādājis mākslinieks Mārtiņš Blanks, kas ar ansambli sadarbojies jau kopš grupas pirmā albuma perioda, kopā ar Kristu Zankovski, Dāvi Līcīti, radošo risinājumu aģentūru "Tribe" un "BlankBlank" zīmolu.

"Mēs vienmēr cenšamies nedarīt tā, kā varbūt no mums tiek gaidīts," saka "Instrumentu" dalībnieks Reinis Sējāns. "Skaidrs, ka mūsdienās uzlikt milzīgu ekrānu nav nekas. Cilvēkiem, kuri ir pieraduši skatīties televizoru, piedāvāt daudz lielāku televizoru nav interesanti.

"Ir svarīgi izteiksmes līdzekļi, tas, ka tie ir analogi, ka tie ir fiziski aptverami. Mūsdienu visu iespēju pasaulē, kad iespaidus tu vari atstāt tik grandiozus, tas kaut kādā ziņā vairs nav ticami. Šis ir kaut kas, ko skatītājs pilnībā saprot," uz koka dēļiem veidoto dekorāciju norāda Gatis Zaķis.

"Uzstādījums bija kuģa motīvs. Šipīts (Jānis Šipkēvics jr – red.) jau bija ieraudzījis kuģi, karogus. Trīs mēnešu intensīva darba rezultāts ir instrumentāls kuģis, kas ir atbraucis uz Siguldu," stāsta mākslinieks Mārtiņš Blanks.

Dekorācija sasaucas arī ar gleznotājas Džemmas Skulmes darbiem, kas tapuši īpaši jaunākā grupas "Instrumenti" albuma "Atkala" dziesmām un ir izmantoti albuma noformējumā.

Koncerti Siguldas pilsdrupu estrādē tika veidoti par pamatu ņemot albuma "Atkala" muzikālo materiālo, tomēr programmā iekļaujot arī jau iepriekš labi zināmos grupas hitus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!