"Delfi" sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā 3. jūlijā no pulksten 17.00 tiešraidē ieskatīties XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku aizkulisēs – kā pūtēju orķestri un mazākumtautību kolektīvi gatavojas svētku koncertiem.

Skatītājiem kopā ar Māru Sleju un Rihardu Sniegu ir iespēja redzēt Dziesmu un deju svētku notikumu tapšanas procesu un uzzināt, kāda noskaņa valda dalībnieku vidū pirms šī vakara koncertiem.

Tiešraides laikā Māra tiksies ar mazākumtautību deju un koru kolektīvu koncerta "Pa saulei" māksliniecisko vadītāju Kristīni Kārkli-Kalniņu. Bet Rihards iepazīsies ar pūtēju orķestru pārstāvjiem brīdi pirms šī vakara koncerta "Pieskāriens laikam". Uz sarunu Rihards aicinās arī Dziesmu svētku padomes locekli, pūtēju nozares padomes priekšsēdētāju un koncerta "Pieskāriens laikam" māksliniecisko vadītāju Gunti Kumačevu. Tiešraides skatītāji varēs noskaidrot, kas sagaidīs pūtēju orķestru koncerta apmeklētājus.

"Zili brīnumi" dibinātājs Aldi Kalniņš Kristīnei Kārklei-Kalniņai iemācīs skaņas trikus, ko viņa varēs izmantot savā radošajā darbībā. Bet imrovizators Kaspars Breidaks izaicinās Gunti Kumačevu melošanas sacensībās jeb pīlīšu pūšanā.

Svētku tiešraide turpināsies pulksten 19.00 no Lielās ģildes, kur latviešu mūzikas koncertā "Pieskāriens laikam" pulcēsies Latvijas labākie pūtēju orķestri.

Tiešraide no pūtēju orķestru un mazākumtautību kolektīvu gatavošanās koncertiem un citi Dziesmu un deju svētku notikumi skatāmi arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē "LMT Straume" un internetā. Tiešraides skatītāji aicināti piedalīties "Twitter" diskusijās, lietojot tēmturi #DzSv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!