Foto: LETA
Ar vairākiem pasākumiem 30. jūnijā un 1. jūlijā sākusies XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku nedēļa. Sagaidot svētkus, apkopojam iepriekš publicēto noderīgo informāciju par satiksmes ierobežojumiem, mediku padomus, svētku laikā tik svarīgo laika prognozi, kā arī bezmaksas pasākumu sarakstu.

Dziesmu un deju svētku pasākumi, kurus var apmeklēt par baltu velti

Foto: LETA

No 30. jūnija līdz 8. jūlijam Rīgu pieskandinās XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki, kas šogad tiks aizvadīti Latvijas simtgades zīmē. Līdztekus galvenajiem pasākumiem, uz kuriem ir jāiegādājas biļetes, visu svētku laiku notiks arīdzan virkne publisko bezmaksas pasākumu.

Lasīt vairāk

Mediķi aicina Dziesmu svētku dalībniekus līksmot ar mēru

Foto: LETA

Rūpēties par savu veselību un līksmot ar mēru Dziesmu un deju svētku dalībniekiem iesaka Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi (NMPD). Viņi sagatavojuši ieteikumus, kā svētkos nekaitēt veselībai.

Lasīt vairāk

Dziesmu svētku laikā gaidāms gan lietus, gan karstums

Foto: LETA

XXVI Vispārējo Latviešu dziesmu un XVI Deju svētku laikā Rīgā laika apstākļi būs mainīgi, iespējams gan pērkona negaiss, gan arī saulainas dienas, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Lasīt vairāk

Šogad 9. jūlijs Latvijā būs brīvdiena

Foto: Publicitātes attēli

Šogad pirmo reizi tiks piemērots likumā “Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām” noteiktais, ka gadījumā, ja svētku diena – Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku noslēguma diena – iekrīt sestdienā vai svētdienā, nākamo darba dienu nosaka par brīvdienu. Tātad šogad 9. jūlijs Latvijā būs brīvdiena, portālu “Delfi” informē Labklājības ministrijas pārstāvji.

Lasīt vairāk

Dziesmu un deju svētku laikā Rīgā būs būtiski satiksmes ierobežojumi

Foto: LETA

Saistībā ar XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku norisi Rīgā no 30. jūnija līdz 8. jūlijam vairākās Rīgas centra un Vecrīgas ielās tiks noteikti būtiski satiksmes ierobežojumi, informē Rīgas dome.

Lasīt vairāk

Noderīga informācija, kas jāņem vērā Dziesmu un deju svētku apmeklētājiem

No 30. jūnija līdz 8. jūlijam Rīgu pieskandinās XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki, kas šogad tiks aizvadīti Latvijas simtgades zīmē. Lai nekas netraucētu izbaudīt svētku gaisotni, piedāvājam pasākumu apmeklētājiem iepazīties ar praktisku informāciju.

Lasīt vairāk

Dziesmu svētku dalībnieki bez maksas varēs apmeklēt izstādi 'Latvijas gadsimts'

Foto: No LNVM krājuma. 1938. gada Dziesmu svētki

Dziesmu svētku nedēļā no 30. jūnija līdz 8. jūlijam (izņemot 2. jūliju) vērienīgajā 68 Latvijas muzeju kopizstādē "Latvijas gadsimts" (Brīvības bulvārī 32, Rīgā) īpaši gaidīti XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku dalībnieki – tiem ieeja Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā (LNVM), kur izstāde izvietota, un jebkurš pasākums, uzrādot dalībnieka ID karti, šajā laikā ir bez maksas, portālu "Delfi" informē muzeja pārstāvji.

Lasīt vairāk

Pirmo reizi izveidota Dziesmu un deju svētku aplikācija 'Svētki'

Foto: LETA

Šogad pirmo reizi Dziesmu un deju svētku vēsturē aktuālā informācija par svētku norisi dalībniekiem un skatītājiem būs pieejama īpašā mobilajā lietotnē "Svētki", portālu "Delfi" informē aplikācijas izstrādātāji no "Squalio".

Lasīt vairāk

10 populāri Rīgas restorāni svētkos apvienosies 'Dziesmusvētku restorānā'

Foto: Publicitātes foto

26. Vispārējo latviešu Dziesmu un 16. Deju svētku laikā no 6. līdz 8.jūlijam laukumā pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja tiks atvērts "Live Rīga Dziesmusvētku restorāns". Tajā piedalīsies desmit populāri Rīgas restorāni un to šefpavāri. Restorāns būs ne tikai vieta, kur baudīt gardu ēdienu, bet tas darbosies arī kā viena no publiskajām svētku skatīšanās vietām pilsētvidē, "Tasty" informēja Rīgas Tūrisma attīstības biroja pārstāve Anna Blaua.

Lasīt vairāk

Dziesmu svētkos bloķēšanai izmantos autobusus un aizliegs lidināties droniem

Foto: Publicitātes attēli

XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI deju svētku norises vietās būs aizliegts patvaļīgi izmantot dronus, bet drošības nolūkos pūļa bloķēšanai izmantos sabiedriskā transporta autobusus.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!