Foto: F64
Sestdien, 30. jūnijā, no pulksten 10.00, Latvijas Universitātes Lielajā Aulā notiks koru konkursa fināls "Dziesmu kari" (bezmaksas pasākums) un deju koncerta "Vēl simts gadu dejai" pirmais mēģinājums, portālu "Delfi" informē Dziesmu svētku rīkotāju pārstāve Inga Vasiļjeva.

Latvijas labāko amatierkoru finālsacensības norisināsies jaukto, vīru, sieviešu, kā arī senioru koru kategorijās. "Dziesmu karu" rezultāti tiks paziņoti uzreiz pēc sacensībām, klātesot visiem dalībniekiem un raisot neaizmirstamas emocijas.

Saskaņā ar pusfināla žūrijas lēmumu dalībai Dziesmu karos izvirzīti 34 kori:

20 jauktie kori ("Sola", "Kamēr...", "Balsis", "Maska", "Vēja balss", "Juventus", "Rīga", "Venstpils", "Pa saulei", Jasmīnas koris, Cēsu pils koris, "Assumpta" , "Laiks", "Vivere", "Daugava", Emīla Dārziņa jauktais koris, "Austrums", "Aura", "Atvars", "Anima");

Seši vīru kori ("FRA-CHO-RI", "Forte", "Graidi", "Tēvzeme", "Dziedonis", "Gaudeamus");

Astoņi sieviešu kori ("Spīgo", "Venda", "Ausma", "Minjona", "Balta", "Rūta", "Dzintars", "Atbalss").

Koru uzstāšanās secība aplūkojama šeit, bet pilna "Dziesmu karu" programma – šeit.

Finālā korus vērtēs starptautiska žūrija – diriģenti Mārtiņš Ozoliņš un Sigvards Kļava, komponisti Selga Mence un Uģis Prauliņš, kā arī komponists un diriģents Vaclovs Augstins (Lietuva), diriģents Kari Turunens (Somija). Kopumā dalībai "Dziesmu karos" izvirzīti 39 kori – tiks noskaidroti labākie Latvijas amatierkori jaukto, vīru, sievu un senioru koru grupā. Senioru grupā sacentīsies pieci kori, kuri dalībai finālam tika izvirzīti uzreiz pēc skašu rezultātiem.

"Dziesmu kari" būs skatāmi LTV 7 (senioru, vīru un sieviešu kori), replay.lv, visiemltv.lv. Dziesmu karus būs iespējams skatīties arī uz lielā ekrāna Brīvības laukumā.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki Latvijas valsts simtgades zīmē notiks Rīgā no 30. jūnija līdz 8. jūlijam.

Pasākuma norise tiks fiksēta audio, audiovizuālā un fotogrāfiju veidā, pamatojoties uz Dziesmu un deju svētku likumu un leģitīmu interesi, ar nolūku popularizēt svētkus, atspoguļot to norisi, veidojot nemateriālās kultūras mantojumu. Iegūtais materiāls neierobežotu laiku tiks saglabāts un publiskots iepriekš norādītajam nolūkam. Pasākumā plašsaziņas līdzekļi darbojas saskaņā ar to profesionālo darbību regulējošajiem likumiem un ir atzīstami par patstāvīgiem pārziņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!