Foto: Publicitātes foto

Latvijas simtgades svinēšanas festivāls "Latvijas goda aplis" no 13. līdz 15. jūlijam tas aicina uz Tukuma novadu, kur norisināsies "Rožu svētki", portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāju pārstāvji.

"Rožu svētku" centrālie notikumi Tukumā sāksies 14. jūlijā pulksten 9.00 ar pilsētas modināšanu Brīvības laukumā un turpināsies visas dienas laikā, vakarā pēc pulksten 22.00 kulminējot ar "Rožu nakts" balli un gaismu performanci "Gaismas roze naksnīgajā Tukumā pirms 100 gadiem". Pilsētas ielās un pagalmos tiks iedegti lukturi, bet Tukuma baznīcās būs iespēja izbaudīt to senatnīgo elpu sveču gaismā. Savukārt pie Tukuma ev. lut. baznīcas būs vērojamas speciāli svētkiem sagatavotas gaismu projekcijas.

No pulksten 23.30 Pauzera pļavā savu skaņas un uguns gaismu performanci "Baltās rožu sardzes šovs" uzsāks efektīgie britu ielu mākslinieki "Spark Drummers", kuri virzīsies uz pilsētas Brīvības laukuma pusi, lai pulksten 1.00 tur noslēgtu svētku dienas programmu "Kad rozes uzzied pilsētā...".

"Spark Drummers" uzstāšanās ietver gan statiskus, gan kustībā veiktus priekšnesumus, kā arī mijiedarbību ar publiku. Brīžiem izpildītāji pat mēdz ielenkt auditoriju, tādējādi panākot efektu, ka atrodies pašā priekšnesuma epicentrā. Katra "Spark Drummers" uzstāšanās ir unikāla, jo saistīta ar improvizatorisku un meistarīgu pielāgošanos konkrētajai videi. Apvienības piedāvātās ritma un gaismas saspēles jau sajūsminājušas publiku daudzās pasaules vasltīs, līdz ar to, ir skaidrs, ka Tukuma iedzīvotāji un viesi nebūs izņēmums. Vairāk par apvienību "Spark Drummers" var uzzināt tās mājaslapā worldbeatersmusic.com internetā.

Rožu svētki Tukumā tiek svinēti katru otro gadu, tiem mijoties ar Tukuma pilsētas svētkiem. Vairāk par šā gada Rožu svētkiem iespējams uzzināt to "Facebook" profilā "Rožu svētki Tukumā".

Festivālu "Latvijas Goda aplis" rīko biedrība "Staro 100". Šis pasākums tapis sadarbībā ar Tukuma novada pašvaldību. Plašāka informācija atrodama festivāla "Latvijas Goda aplis" mājas lapā godaaplis.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!