Foto: F64
No 5. jūnija līdz 31. augustam norisināsies Latvijas Muzeju biedrības un visu Latvijas muzeju kopīgi rīkota vasaras akcija "Apceļo Latvijas muzejus", portālu "Delfi" informē LMB pārstāve Zane Grīnvalde.

Akcijas mērķis ir popularizēt kultūras mantojumu, kas glabājas Latvijas muzejos, kā Rīgā, tā ārpus tās, Latvijas pierobežā, kā arī vidienē, veicināt to atpazīstamību, rosināt interesi par piedāvājumu un parādīt to "šarmu".

Akcijā aicināti iesaistīties ikviens Latvijas iedzīvotājs un viesis, kam ir interese iepazīt muzeju stāstus, izzināt kultūras mantojumu un novada vēsturi. Lai piedalītos konkursā, dalībniekam nepieciešams profils sociālajā tīklā "Facebook" vai "Instagram". Akcijas galvenā platforma ir sociālā tīkla "Facebook" lapa, bet šajā gadā savus stāstus var publicēt arī "Instagram" kontā.

Apmeklējot kādu no muzejiem, dalībniekam savā "Facebook" profilā laika līnijā jāievieto foto no apmeklētā muzeja un jākomentē piedzīvoto, redzēto un uzzināto. Tāpat jāpievieno norāde @Apceļo Latvijas muzejus un jāatzīmē atrašanās vieta, izmantojot sociālā tīkla "Facebook" rīku ar vietas atzīmēšanu vai arī ierakstot konkrētu muzeju, piemēram, @Limbažu muzejs. Instagram kontā visiem stāstiem noteikti jāpievieno mirkļbirka #apcelolatvijasmuzejus, kā arī konkrētā muzeja mirkļbirka, piemēram, #lnmm vai #madonasmuzejs.

Ar akcijas nolikumu un uzdevumiem var iepazīties Latvijas Muzeju biedrības mājaslapā www.muzeji.lv.

Lai būtu vieglāk izvēlēties, uz kurieni doties, ir iespēja izmantot Latvijas Muzeju biedrības izveidoto karti, kas pieejama šeit.

Kā norāde par dalību akcijā muzejos būs izvietota akcijas "Apceļo Latvijas muzejus!" pazīšanas zīme jeb logo.

Uzvarētāji tiks noteikti, izvērtējot dalībnieka atraktivitāti un aktivitāti, apmeklējot muzejus un ievietojot ierakstus vismaz par pieciem apmeklētiem muzejiem.

Šajā gadā balvu fondā ir brīvbiļetes no dažādiem Latvijas muzejiem, piemēram, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, Latvijas Nacionālā vēstures muzeja, Daugavpils Marka Rotko mākslas centra, Imanta Ziedoņa muzeja, radošās nodarbības grupai līdz 10 cilvēkiem tādos muzejos kā Memoriālo Muzeju apvienības muzejos, Latvijas Nacionālais vēstures muzejā, Oskara Kalpaka muzejā "Airītes", Talsu novada muzejā, muzeju izdevumi un katalogi, kā arī specbalvas no Latvijas Muzeju biedrības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!