Foto: Publicitātes foto
Sagaidot saulgriežus, 21. jūnijā Kalnciema kvartāls aicina andelēties Neofolkloras nakts tirgū un lustēties koncertā, portālu "Delfi" informēja pasākuma organizatore Darja Trizna.

Pasākums paredzēts no pulksten 16 līdz pat saulrieta stundai pulksten 23.

Saulgriežus ieskandinās populārākā latviešu folk-metāla grupa "Skyforger" un mūziķu apvienība "Bezgalībieši". Tāpat varēs iepazīt arī baltkrievu Līgo jeb "Kupaļenka" svinību tradīcijas kopā ar Latvijā dzīvojošiem baltkrievu kolektīviem "Rižanočka" un "Vitoki". Savukārt svētku noskaņu varēs tvert zāļu darbnīcās.

Kā norāda Trizna, tirgū varēs sagatavoties un saposties Līgo svinībām, jo oriģinālus svētku dižpārdokļus būs sagatavojuši zemnieki un amatnieki no visas Latvijas.

Pasākuma programma:

Plkst. 16.00-23.00 notiks zemnieku un amatnieku nakts tirgus.

Plkst. 16.00-19.00 būs iespēja pīt vainagus ar Bulduru dārzkopības vidusskolu, kā arī notiks zāļu darbnīca baltkrievu Līgo jeb "Kupaļeņka" tradīcijās ar ansambļiem "Rižanočka" un "Vitoki". Apmeklētājiem būs arī iespēja nogaršot baltkrievu kartupeļu pankūkas "draņiki".

Plkst. 19.00-20.00 uzstāsies mazākumtautību kolektīvi "Rižanočka" un "Vitoki", kuri koncertā iepazīstinās ar "Kupaļenka" svinībām. Šovasar katru ceturtdienu Kalnciema kvartāla koncertus iesilda "Pasaules mūzikas ievadvakari" ar Latvijā dzīvojošiem mazākumtautību ansambļiem, kuri iepazīstina ar savām kultūrām, atgādina Trizna.

Plkst. 20.00-21.00 ar retu folkmūzikas koncertu Rīgā uzstāsies latviešu folkmetāla grupa "Skyforger".

Plkst. 21.20-23.00 uz skatuves kāps mūziķu apvienība "Bezgalībieši", kurā darbojas dažādu žanru mūziķi.

Dalība visos pasākumos ir bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!