Foto: Publicitātes foto
"Rīgas A Cappella festivāla" atklāšanas koncertā 17. oktobrī Lielajā ģildē uzstāsies vokālais ansamblis "Voces8" no Lielbritānijas, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāju pārstāvji.

"Voces8" aktīvi koncertējot prestižākajās Eiropas, Ziemeļamerikas un Āzijas koncertzālēs, iemantojusi klausītāju atzinību ar nevainojamu skanējumu un daudzveidīgu repertuāru. VOCES8 par saviem galvenajiem muzikālajiem mērķiem uzskata spēju iedvesmot citus un dalīties ar cilvēkiem dziedāšanas priekā. Grupas dalībnieki ir vieni no redzamākajiem vokālās mūzikas izglītības vēstnešiem un īstenotājiem, kuru meistarklases, semināri un dažādas muzikālās pilnveidošanas iniciatīvas katru gadu sasniedz ap 40 tūkstošiem cilvēku. "Voces8" ierakstos un tiešraidēs regulāri dzirdami dažādās pasaules televīzijās un radiostacijās. Grupa darbojas ierakstu kompānijas "Decca Classics" paspārnē un ir izdevusi vairākus labi atzītus albumus, kas ieņēmuši augstas pozīcijas klasiskās mūzikas topos. "Rīgas A Cappella festivāla" atklāšanas koncertā 17. oktobrī Lielajā ģildē "Voces8" piedāvās plašu programmu no renesanses polifonijas līdz mūsdienu mūzikai un populāru skaņdarbu aranžējumiem.

""Voces8" daudziem no mums ir iedvesmas, apbrīnas un izcilības paraugs mūzikā, kurai ticam un kuru mīlam. "Voces8" iemieso Anglijas senās kordziedāšanas tradīcijas un iezīmē jaunus ceļus vokālās mūzikas attīstībai nākotnē. Liels prieks, ka "Voces8" būs "Rīgas A Cappella festivāla" viesi, varēsim viņus satikt un dzirdēt koncertā Rīgā. Tas noteikti būs vienreizējs notikums!" atklāj festivāla rīkotājs un nodibinājuma "Sing Latvia" pārstāvis Guntis Cimiņš.

Biļetes uz "Voces8" koncertu publiskajā pārdošanā būs pieejamas 15. jūnijā no pulksten 10.00 un tās varēs iegādāties "Biļešu servisa" kasēs un internetā.

6. Starptautiskais "Rīgas A Cappella festivāls" 2018. gadā norisināsies no 17. līdz 21. oktobrim un savās programmās piedāvās augstvērtīgus, starptautiski atzītu mākslinieku koncertus un meistarklases, īpaši veidotos mūzikas projektos iepazīstinās ar pasaules spilgtākajiem vokālās mūzikas izpildītājiem, ansambļiem un koriem. "Rīgas A Cappella festivāls" tiek īstenots, lai veicinātu izcilību un augstus sasniegumus mūzikā, attīstītu un popularizētu a cappella dziedāšanu Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!