Foto: F64
XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku virsdiriģentu un virsvadītāju atalgojums autoratlīdzībās būs sākot no 500 eiro (pirms nodokļu nomaksas), portālam "Delfi" atklāja svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

Svētku kopkora virsdiriģenti saņems 500 eiro (pirms nodokļu nomaksas), ieskaitot darbu mēģinājumos visā svētku norises laikā, ģenerālmēģinājumā un Noslēguma koncertā Mežaparka Lielajā estrādē.

Savukārt XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku virsvadītāji saskaņā ar noslēgto autorlīgumu saņems 550 eiro (pirms nodokļu nomaksas) par vienu deju, ieskaitot laukuma zīmējuma sagatavošanu, darbu deju zīmējumu apguves seminārā deju kolektīvu pedagogiem un lielinscenējumu kopmēģinājumos, ģenerālmēģinājumā un divos koncertos Daugavas ­stadionā, atzīmēja Vasiļjeva.

Kā portālam "Delfi" norādīja svētku pārstāve, salīdzinoši ar 2013. gadu atlīdzība virsdiriģentiem un virsvadītājiem nav pieaugusi.

Jau ziņots, ka XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki notiks Rīgā no šī gada 30. jūnija līdz 8. jūlijam. Kārtējie Dziesmu un deju svētki norisināsies Latvijas valsts simtgades svinību zīmē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!