Foto: Jānis Romanovskis

Kultūras pils "Ziemeļblāzma" 105. gadadiena un rudens sezonas atklāšana tiks svinēta ar izcilā latviešu pianista Andreja Osokina solokoncertu, kas notiks šā gada 1. septembrī pulksten 19.00, portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji.

Koncerta īpašā viešņa būs pianiste un dziedātāja Katrīna Gupalo.

Koncertā izskanēs gan retāk atskaņota latviešu klaviermūzika, gan pasaulslaveni šedevri no Johana Sebastiana Baha, Sergeja Rahmaņinova, Sergeja Prokofjeva, Džordža Geršvina un citu komponistu daiļrades. Līdzīgu programmu Andrejs Osokins ar lieliem panākumiem šopavasar spēlēja solokoncertā Ņujorkā ASV.

1. septembris Andrejam Osokinam ir īpašs tādēļ, kā tā ir diena, kad mācību gads sākas arī Emīla Dārziņa Mūzikas skolā, kurā pianists uzsāka savas mūziķa gaitas, tādēļ šajā koncertā tiks atskaņots arī Emīla Dārziņa "Melanholiskais valsis", ko Andrejs Osokins spēlēs četrrocīgi ar Katrīnu Gupalo. Mūziķu duets izpildīs arī Kola Portera melodijas un citas amerikāņu komponistu dziesmas, kā arī Raimonda Paula "Ances romanci".

Starptautiski pazīstamais pianists Andrejs Osokins guvis atzinību pasaules nozīmīgākajos pianistu konkursos, kā arī saņēmis Latvijas Lielo mūzikas balvu. Pianists regulāri uzstājas prestižās Eiropas koncertzālēs: Berlīnes filharmonijā, "Konzerthaus Berlin", "Alte Oper" zālē Frankfurtē, "LaVerdi" zālē Milānā, Vigmora, "St Martin in the Fields" un "Kings Place" koncertzālēs Londonā un citās. Koncertējis kopā ar daudziem orķestriem, sadarbojoties ar izciliem mūsdienu diriģentiem, tai skaitā Vladimiru Fedosejevu (Vladimir Fedoseyev), Marinu Alsopu (Marin Alsop), Juriju Simonovu (Yuri Simonov) un Seru Marku Elderu (Sir Mark Elder).

Līdz šim ierakstīti un izdoti divi Andreja Osokina solo albumi. Kopā ar pianisti un dziedātāju Katrīnu Gupalo radīta koncertizrāde "100 gadi ar Piafu" un džeza teātra izrāde "Pēc pusnakts / After Midnight", kas izrādītas lielākajās koncertzālēs un kultūras centros visā Latvijā un citviet pasaulē. Pianists ar panākumiem muzicē arī duetā "Duo LV" kopā ar vijolnieci Kristīni Balanas, trio kopā ar māsām Kristīni un čellisti Margaritu Balanas, kā arī ar stīgu kvartetu "Quattro Baltica" un regulāri sniedz meistarklases Latvijā un ārvalstīs.

Katrīna Gupalo ir starptautisku atzinību ieguvusi dziedātāja, pianiste un dziesmu autore. Profesionālo izglītību guvusi trīs dažādās mākslas sfērās – klavierspēlē (prof. Sergejs Osokins), vokālajā mākslā un aktiermeistarībā. Viņa kā soliste uzstājas grupā "Katrina Gupalo & the Black Birds", kas šogad piedalījās konkursā "Supernova 2018", kā arī izdeva debijas albumu "Gentle & Done". Albumā iekļautas 11 dziesmas, kurām Katrīna Gupalo ir gan vārdu, gan mūzikas autore.

Biļetes uz koncertu pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs, internetā, kā arī kultūras pils "Ziemeļblāzma" informācijas centra kasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!